Home Vesti Tadić: Možda Vučić namerno produžava mandat tehničke Vlade

Tadić: Možda Vučić namerno produžava mandat tehničke Vlade

133
0
Tadić: Možda Vučić namerno produžava mandat tehničke Vlade
Foto: Tanjug

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić ocenio je da mandatar Aleksandar Vučić možda odlaže formiranje nove Vlade kako bi tehnička vlada donosila odluke za koje je u redovnim okolnostima potrebno učešće drugih aktera.

„Možemo samo da nagađamo da li su u pitanju Vučićeve dileme oko konačnog sastava koalicije, personalnih rešenja, pred medijima izraženog zahteva Moskve i eventualne reakcije zapadnih zemalja. Moguće je i da Vučić namerno produžava trajanje tehničke vlade, kako bi sam donosio odluke koje bi u redovnim okolnostima zahtevale učešće drugih“, rekao je Tadić za dnevni list Danas.

On dodao da od nove Vlade očekuje da nastavi istu politiku koju je, kako je naveo, „Vučić građanima predstavio uz asistenciju korumpiranih medija i analitičara kao neverovatan uspeh, ekonomski veći čak i od nemačkog, dok u realnosti imamo privredni rast niži od Albanije, BiH, Crne Gore…“

Mandatar za sastav nove Vlade nekoliko puta je odložio njeno formiranje, a kako su više puta naveli čelnici Srpske napredne stranke, koja ima dovoljno mandata u Skupštini Srbije da sama formira Vladu (131), to će biti urađeno u zakonskom roku.

Vlada Srbije po zakonu mora da bude formirana najkasnije 90 dana od konstituisanja Skupštine Srbije. Mandati poslanika saziva potvrđeni su 3. juna.

Upitan o navodima da bi nekadašnji predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas ponovo mogao da bude gradonačelnik Beograda, Tadić je rekao da bi, ako se to dogodi, „to bi bila najava dugog prijateljstva Đilasa i Vučića“.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here