Home Vesti Snežana Petrović (PUPS) predsednica Odbora za privredu

Snežana Petrović (PUPS) predsednica Odbora za privredu

141
0
Snežana Petrović (PUPS) predsednica Odbora za privredu
Foto: N1

Poslanica Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Snežana Petrović izabrana je za predsednicu skupštinskog Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku. Za zamenika predsednika je imenovana poslanica Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Tomić, koja je u prethodnom sazivu bila predsednica tog odbora.

Snežana Petrović, koja je šef kabineta direktora Pošte Srbije, zahvalila je na ukazanom poverenju i izrazila nadu da će sarađivati sa članovima odbora na obostrano zadovoljstvo i dati dobre rezultate.

„Zato će ovaj odbor dati podršku svim predlozima Vlade Srbije koji idu u pravcu reformi kako bi se povećale investicije u privredu“, rekla je Petrović.

Nju je za mesto predsednice predložio poslanik SNS Dragomir Karić, koji je naveo da je ona diplomirani ekonomista i specijalista za međunarodne odnose.

„Snežana Petrović radi u javnom preduzeću Pošta Srbije već 25 godina sa velikim iskustvom na mnogim radnim mestima, uglavnom u pošti“, rekao je Karić, koji je predsedavao sednicom kao nastariji član odbora.

Poslanik pokreta Dosta je bilo Branislav Mihajlović ocenio je da se ne zna da li je „predložena gospođa najbolji kandidat, jer nije bilo konsultacija“.

„Mi moramo čuti da li kandidat ima iskustvo u privredi, kakvo je to iskustvo, mi to nismo čuli. Moramo da vidimo koje reference nekoga kandiduju za predsednika odbora“, kazao je Mihajlović.

Karić je potom predložio novoizabranoj predsednici da svim članovima Odbora pošalje svoju biografiju.

Poslanik Demokratske stranke Dejan Nikolić najavio je će ostati uzdržan tokom glasanja, jer nije bilo konsultacija o predsedničkim kandidatima među opozicionim poslaničkim grupama.

Poslanik SNS Vladimir Orlić, koji nije član odbora, rekao je da konsultacija i te kako ima, o čemu svedoče i prethodno konstituisani odbori.

„To što nije svaka poslanička grupa konsultovana za baš svaki odbor je normalan rezultat podrške građana na izborima, pa tamo gde ne postoji potreba da se konsultujemo, nema ni poente“, rekao je Orlić.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here