Home Vesti Vučić direktno sa građanima

Vučić direktno sa građanima

139
0
 Vučić direktno sa građanima
Foto: Tanjug

BEOGRAD – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić već više od pet sati razgovara sa građanima koji od njega traže pomoć za rešavanje problema, a najčešće su to nerešena pitanja legalizacije, bespravne gradnje, sudskih sporova, zdravstveni problemi i zapošljavanje.

Premijer će oko 13 sati napraviti pauzu od 15 minuta, a do sada je kroz njegov kabinet prošlo više od 40 građana, javio je RTS.

Kako je Tanjugu rečeno u Vladi Srbije, za svakog građanina je odvojeno po 10-tak minuta.

Za razgovor sa premijerom prijavilo se, kako je saopšteno, oko 5.000 građana, prvobitno je bilo planirano da premijer sa njima razgovara tri sata, ali će ih zbog velike zainteresovanosti primati do 18 sati.

Vučić građane prima sa svojim saradnicima, među kojima je vršilac dužnosti direktora policije Vladimir Rebić.

Građani su se već pre 05.00 sati okupili ispred Vlade Srbije, kako bi došli na red, a pošto se mnogi od njih do sada nisu prijavili to su učinili na licu mesta, popunjavajući pismeni zahtev.

Među njima je dosta građana koji su došli iz unutrašnjosti.

Oni koji su među prvima bili primljeni poručili su da su zadovoljni što su imali priliku da svoje probleme iznesu premijeru, za koga veruju da će im pomoći da se izbore sa njima.

U razgovoru sa predstavnikom pčelarskih udruženja iz Aleksinca, kako navodi RTS, premijer je obećao operativnu grupu koja će proveravati ispravnost meda na srpskom tržištu.

Medicinska sestra u penziji Slavica Stanković bila je među prvima koje je Vučić primio, a novinarima je rekla da se premijeru obratila zbog problema u Domu zdravlja Voždovac, gde je, tvrdi, bilo malverzacija oko dodele stanova solidarnosti.

„Iznenađena sam premijerovim prijemom i dobrom organizacijom. Prijavila sam se i nisam očekivala ni do jeseni da ću biti pozvana, ali me je premijer već prvog dana primio. Kada sam dolazila klecala su mi kolena, ali ljubaznost ljudi koji su me primili je dovela do toga da se opustim i iznesem svoj problem“, rekla je Stanković.

Kaže da je sa premijerom vodila normalan razgovor i da je obećao da će uraditi sve što može već tokom dana.

Radica iz Beograda je, takođe, bila među prvima sa kojima je Vučić od jutros razgovarao, a novinarima je rekla da ju je premijer saslušao, da je ona iznela svoje probleme oko legalizacije objekta, a da joj je on obećao da će do oktobra to biti rešeno.

Ona je uverena da će premijer to i ispoštovati i da će njen problem biti rešen.

Zorana Mišović, stanarka jednog objekta u Južnom bulevaru, premijeru se obratila zbog problema sa investitorom, koji, kaže, traju već 16 godina.

Vučiću je, kako je rekla novinarima, prenela probleme stanara te zgrade, od kojih su poslednji bespravna nadogradnja.

Vučić celodnevnim sastancima sa građanima uvodi novi nacin komunikacije sa narodom, a politički analitičari to ocenjuju kao dobar i koristan potez, odnosno način da vlast i premijer ocuvaju kontakt sa realnošcu gradana, odnosno njihovim potrebama i problemima.

Izvor: Tanjug

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here