Home Vesti Marija Obradović ponovo vodi Odbor za odbranu

Marija Obradović ponovo vodi Odbor za odbranu

135
0
Marija Obradović ponovo vodi Odbor za odbranu
Foto: Tanjug

Skupštinski Odbor za odbranu i bezbednost vodiće i u novom sazivu poslanica SNS Marija Obradović, odlučeno je na današnjoj sednici tog skupštinskog tela.

Za zamenika predsednika izabran je Marko Đurišić (SDS).

Obradović je nakon izbora najavila još intezivniji rad tog tela, jer bezbednosni izazovi to zahtevaju.

Nju je za predsednicu predložila poslanica SNS Jasmina Obradović, koja je rekla da je to telo u prethodnom mandatu radilo izuzetno dobro i da je tome u mnogome doprinela Obradović, zbog čega nema boljeg rešenja za tu poziciju.

Poslanici opozicionih SRS, DS, SDS, protestvovali su zbog načina zakazivanja sednice, tvrdeći da su za nju obavešteni 24 sata uoči sednice, ali i zbog nepostojanja dogovora oko rukovođenja skupštinskim odborima.

Radikal Momčilo Mandić je, inače, za predsednika Odbora predložio poslanika SNS Zorana Dragišića, nakon čega su poslanici te stranke napustili sednicu.

Poslanik DS Balša Božović rekao je da ta stranka ne može da podrži izbor Obradovićeve, jer ona, kako je naveo, nije dostojna te funkcije zbog „neadekvatnog reagovanja Odbora povodom slučaja pada helikoptera”.

Naprednjak Vladimir Đukanović je optužio DS za „neverovatnu manipulaciju” tim slučajem i upitao ih da li su tražili formiranje anketnih odbora zbog nesreća koje su se dešavale za vreme njihove vlasti.

„Muka mi je više od te licemerne politike. Šta bi bilo da nije poslat helikopter i da je umrla beba? Optužili biste Gašića (Bratislav, nekadašnji ministar odbrane) da nije poslao helikopter? Kako vas nije sramota?”, rekao je Đukanović i naveo da mu je drago što su radikali napustili sednicu, jer „na sednice odbora dolaze da bi pravili cirkus”.

Đukanović je rekao i da on lično smatra da opoziciji ne bi trebalo dati nijedan odbor, jer se izbornim rezultatima nisu kvalifikovali za to.

Đurišić je primetio da je problem to što opozicija u suštini nije dobila da predsedava nijednim važnijim odborom.

Obradović je, nakon kritika koje su poslanici opozicije prethodno izrekli, ocenila da su time na najgrublji način zloupotrebili sednicu za raspravu o drugim temama u dnevno-poiltičke svrhe, a kritikovala je i poslanike SRS zato što su napustili sednicu, jer se, kako je primetila, rad parlamenta ne svodi na „dođeš, kažeš i odeš”. (Tanjug)

Izvor: Politika

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here