Home Vesti Vučić nastavlja razgovore sa manjinskim strankama

Vučić nastavlja razgovore sa manjinskim strankama

137
0
Vučić - sastav nove vlade
Foto: Tanjug

Predsednik Srpske napredne stranke i mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić nastaviće razgovore o vladi sa predstavnicima manjinskih lista.

Vučić će najpre, u 15 sati, u Domu Narodne skupštine razgovarati sa predstavnicima liste Savez vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora.

U 16 sati Vučić će se sastati sa predstavnicima liste Muamer Zukorlić – Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka, a u 16:45 sa SDA Sandžaka – Dr Sulejman Ugljanin.

Potom će sa Vučićem razgovarati i predstavnici izborne liste Zelena stranka, a u 18 sati i Partija za demokratsko delovanje.

Kako se navodi u saopštenju SNS, mandatar će razgovarati sa predstavnicima izbornih izabranih lista i predstaviti osnovne tačke programa nove vlade.

Vučić je razgovore o vladi započeo u utorak, sastancima sa SPS, SRS, Pokretom Dosta je bilo, LSV i LDP, kao i pokretom Dveri.

Posle prvog kruga razgovora Vučić je izjavio da su oni bili dobri, otvoreni, da je govorio sa ljudima drugačijih političkih viđenja i orjentacija i mogao da čuje različite ideje i predloge, od kojih će neke prihvatiti.

Mandatar je rekao i da nema sastav vlade, da će ona možda biti formirana i posle 16. juna, ali da je svakako cilj da se formira najbolja moguća vlada.

Vučić je novinarima u parlamentu rekao da su razgovori sa SPS i JS bili dobri i otvoreni, da im se ciljevi u velikoj meri podudaraju i da je dogovoren nastavak razgovora u narednom periodu.

Rekao je i da je razgovor sa liderom radikala Vojislavom Šešeljem bio učtiv i pristojan, a da je najkraće razgovarao sa pokretom DJB i da to ne bi komentarisao.

Kao veoma sadržajne ocenio je razgovore sa LSV i LDP, gde se razgovaralo o, kako je rekao, budućnosti pokrajine i Srbije, o tome šta je neophodno da se promeni, te da je dobio nekoliko dobrih saveta koje prihvata i da je čuo zabrinutost po određenim pitanjima.

Konsultacije sa predstavnicima poketa Dveri nazvao je korektnim, iako se razlikuju i rekao da je primio njihove određene predloge, te da su razgovarali o politici nataliteta i šta se mora promeniti.

Vučić je naveo da će ponovo razgovarati sa predstavnicima svih stranaka, osim sa onima sa kojima ni juče razgovora nije bilo. On je najavio da će danas razgovarati sa manjinskim stranakma, u četvrtak i petak sa predstavnicima svoje stranke, a da će posle toga donositi odluke.

Izvor: RTS

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here