Home Izbori 2016 Martinović: SNS danas predlaže anketni odbor o izborima

Martinović: SNS danas predlaže anketni odbor o izborima

122
0
 Martinović: SNS danas predlaže anketni odbor o izborima
Foto: Tanjug

BEOGRAD – Poslanička grupa SNS predložiće danas Skupštini Srbije da oformi anketni odbor koji bi trebalo da ispita sve činjenice i okolnosti događaja nakon zatvaranja biračkih mesta 24. aprila, najavio je šef poslaničkog kluba SNS Aleksandar Martinović.

On je rekao i da će taj poslanički klub za predsednika parlamenta predložiti Maju Gojković.

Martinović je novinarima uoči početka konstitutivne sednice rekao da očekuje da u najskorije vreme bude formiran taj anketni odbor i parlamentu podnese izveštaj o tim događajima.

„Predložićemo danas formiranje anketnog odbora koji treba da ispita sve činjenice i okolnosti događaja nakon zatvaranja biračkih mesta. Želimo da utvrdimo ko je, po čijim nalozima upadao banditski u RIK i pokušao na silu da prekroji izbornu volju i da vidimo ko je taj koji je na silu ugurao najmanje jednu izbornu listu u Skupštinu Srbije“, rekao je Martinović.

Kaže da je u izbornoj noći samo SNS podnela dva prigovora na rad biračkih odbora u celoj Srbiji, a da su se, tek kada je jedna lista shvatila da nema dovoljno glasova da uđe u parlament, svi ujedinili ne bi li ona i ušla u parlament.

„Želimo sve to da isteramo na čistac i da se utvrdi puna istina, jer nećemo da ostane senka sumnje na izborni proces koji je bio zakonit, legitiman i gde su građani potpuno slobodno mogli da iskažu svoju volju“, naglasio je Martinović.

Govoreći o kandidaturi Gojković za predsednika parlamenta, Martinović je naveo da je ona u proteklom periodu uspešno i kvalitetno radila posao predsednika, da je u velikoj meri doprinela da se upristoji rad i očuva dostojanstvo parlamenta.

Kaže da će njeni zadaci, kao i zadaci poslaničke grupe biće da omoguće stvaranje takvog zakonskog okriva koji će omogućiti da vlada nastavi sa ekonomskim i finansijskim reformama.

Navodi i da će SNS učiniti sve da u sledećoj godini Srbija ima najveći rast BDP u Evropi, da se unapredi kvalitet pravnog poretka i ljudskih i manjinskih prava.

„Gojković će u nama imati podršku da sprovodimo politiku SNS, Vlade Srbije i Aleksandra Vučića, a to je politička stabilnost, nastavak evropskih integracija, uz očivanje najboljih odnosa sa Rusijom, Kinom i drugim partnerima“, istakao je Martinović.

Kaže i da će pregovori o vladi će početi od ponedeljka i da je na mandataru da sastavi najbolji mogući tim koji će da vodi Srbiju i nastavi ubrzane reforme.

„Mi danas biramo predsednika, potpredsenika, a kako će vlada biti sastavljena ključnu reč daće premijer“, kazao je Martinović.

Naveo je i da će SNS za potpredsednike da predloži sa svoje liste Veroljuba Arsića (SNS), Konstantina Arsenovića (PUPS) i Vladimira Marinkovića (SDPS), a da je uveren da će Gojković za generalnog sekretara predložiti najboljeg mogućeg pravnika.

Izvor: Tanjug

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here