Home Vesti Šefovi klubova Martinović, Obradović, Ivić, Šešelj, Đurišić

Šefovi klubova Martinović, Obradović, Ivić, Šešelj, Đurišić

140
0
Formiranje poslaničkih klubova
Foto: Tanjug

U Skupštini Srbije je uoči sutrašnje konstitutivne sednice republičkog parlamenta gotovo pri kraju formiranje poslaničkih klubova, a najveći poslanički klub – SNS predvodiće Aleksandar Martinović.

BEOGRAD – U Skupštini Srbije je uoči sutrašnje konstitutivne sednice republičkog parlamenta gotovo pri kraju formiranje poslaničkih klubova, a najveći poslanički klub – SNS predvodiće Aleksandar Martinović.

Kako je Tanjugu rečeno, šef naprednjaka u republičkom parlamentu biće Martinović, a zamenjivaće ga Aleksandar Marković.

U SPS kažu da će odluku o tome ko će biti šef poslaničkog kluba doneti sutra, nakon konstituisanja parlamenta, dok su radikali danas obelodanili da će im klub, očekivano, voditi Vojislav Šešelj, a njegov zamenik će biti Nemanja Šarović.

Poslanike DS u Skupštini će voditi lider stranke Bojan Pajtić, a još nije odlučeno ko će biti njegov zamenik, rekao je Tanjugu funkcioner Balša Božović.

Lider Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović biće i šef poslaničkog kluba, a večeras bi trebalo da bude doneta odluka ko će biti njegov zamenik, rekao je za Tanjug potpredsednik pokreta Dušan Pavlović.

Predsednica DSS Sanda Rašković Ivić potvrdila je za Tanjug da će ona biti na čelu poslanika te stranke, a da će njen zamenik biti Milan Lapčević.

Predsedništvo Dveri donelo je odluku da ih u parlamentu vodi Boško Obradović, a menjaće ga Srđan Nogo.

Marko Đurišić iz SDS za Tanjug kaže da još nije odlučeno da li će koalicija SDS-LDP-LSV imati zajednički poslanički klub, ali dodaje da će u svakom slučaju on biti šef poslanika SDS.

I u LDP za Tanjug kažu da će sve odluke o formiranju poslaničkog kluba, doneti sutra, posle konstitutivne sednice.

U SDPS, kako stvari stoje, neće biti izmena u odnosu na prošli saziv, pa će poslanički klub voditi Milorad Mijatović.

„Mi u novom sazivu imamo isti broj poslanika – deset. Ne vidim nijednog razloga da moj kolega Milorad Mijatović ne bude ponovo šef posalničke grupe SDPS“, rekao je za Tanjug poslanik te stranke Meho Omerović.

Zajednički poslanički klub u novom sazivu parlamenta imaće SVM i Partija za demokratsko delovanje, a njime će rukovoditi Balint Pastor.

Pastor je za Tanjug rekao da će njegov zamenik biti Fatmir Hasani.

Izvor: Tanjug

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here