Home Vesti Ban Kimun čestitao Vučiću izbornu pobedu

Ban Kimun čestitao Vučiću izbornu pobedu

120
0
Ban Kimun čestitao Vučiću izbornu pobedu
Foto: Tanjug

Generalni sekretar UN Ban Kimun čestitao je predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučić izbornu pobedu i izrazio uverenje da će nova vlada nastaviti dobru saradnju sa UN u svim oblastima.

Čestitku je u razgovru sa Vučićem preneo pomoćnik generalnog sekretara UN za mirovne operacije El-Gasim Van, saopštila je vladina kancelarija za saradnju sa medijima.

Van je ukazao na neophodnost da se ostvari veći napredak u primeni Briselskog sporazuma, posebno kada je reč o formiranju Zajednice srpskih opština.

Predsednik srpske Vlade rekao je da Beograd ostaje posvećen nastavku dijaloga sa Prištinom.
On je takođe izrazio zahvalnost na prisustvu i delovanju UNMIK kao garanta statusne neutralnosti međunarodnog prisustva na Kosovu i Metohiji, a na osnovu Rezolucije SB UN 1244.

Van je ukazao na to koliko svetska organizacija ceni angažovanje Srbije u mirovnim operacijama UN, kao veliki doprinos očuvanju mira i bezbednosti u svetu.

Premijer Vučić je naglasio da će Srbija nastaviti učešće u mirovnim operacijama UN, podsetivši da je, po broju angažovanih pripadnika Vojske Srbije u mirovnim snagama UN, među prvih deset zemalja u Evropi i lider u regionu.

Srpski premijer je istakao da učešće vojnika Srbije umnogome doprinosi njihovoj obuci i stručnom usavršavanju.

Izvor: RTS

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here