Home Vesti Nikolić: Imam „mišljenje“ ko treba da bude u novoj Vladi

Nikolić: Imam „mišljenje“ ko treba da bude u novoj Vladi

119
0
acicvu-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da „ima mišljenje“ ko bi trebalo da bude u novoj vladi Srbije, ali da se to mišljenje verovatno razlikuje od mišljenja koje će prevladati.

On je za današnje izdanje lista Politika kazao da ne može da odlučuje o novom sastavu vlade, a da odluku o tome ko će u njoj biti mora da saopšti lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić.

Nikolić je, povodom konsultacija s predstavnicima političkih stranaka održanih prošlog ponedeljka, kazao da od njih nije čuo ništa što bi moglo da preokrene situaciju u Srbiji „na mnogo bolje“.

Prema njegovim rečima, on je samo poštovao ustavnu obavezu, „pošto je već jasno ko ima većinu u Skupštini“.

Govoreći o predsedničkim izborima, koji će se u Srbiji održati sledeće godine, Nikolić je istakao da će se ponovo kandidovati, a da će se Vučić lako izjasniti koga podržava, kada dođe vreme za to.

„Predsednički izbori nikada nisu bili bitna tema godinu pred izbore, izuzev u ovom slučaju, u kojem se računa da bi, ako ne budem kandidat SNS-a i ne pobedim, Vučić ostao bez glavnog oslonca. I da bi mogao da se proizvede predsednik koji bi sa njim bio u sukobu. Da li bi to bilo dobro za Srbiju? To bi donelo nemire i antagonizme“, ocenio je Nikolić.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here