Home Vesti RIK: Zamena za biračko mesto u izgoreloj školi

RIK: Zamena za biračko mesto u izgoreloj školi

88
0

OŠ „Ivo Lola Ribar“ u selu Begaljica u opštini Grocka, koja je izgorela sinoć, trebalo je da bude biračko mesto broj dva.

Republička izborna komisija (RIK) našla je prostoriju koja se nalazi 20 metara od te škole, gde biti održano glasanje za birače sa tog biračkog mesta, izjavio je jutros predsednik RIK Dejan Djurdjević.

„Sinoć se RIK sa opštinskom upravom u Grockoj organizovao, našao jednu prostoriju koja se nalazi 20 metara od te škole, tamo će biti održano glasanje za birače sa biračkog mesta broj dva u selu Begaljici“, rekao je Đurđević za RTS i dodao da je sve organizovano da se građani obaveste i preusmere na novu lokaciju.

„To biračko mesto je takođe jutros otvoreno u sedam časova i glasanje na tom biračkom mestu se najnormalnije odvija“, rekao je Đurđević.

Govoreći o glasanju u SAD, Velikoj Britaniji i Kanadi, Đurđević je naglasio da su ta biračka mesta otvorene dan ranije, da bi se glasanje obavilo pre završetka glasanja u Srbiji, te da su izbori u tim diplomatsko- konzularnim predstavništvima protekli u najboljem redu.

„Rezultate tih izbora ne smemo saopštavati dok se ne zatvore biračka mesta večeras u 20 sati u Srbiji, zbog pravila predizborne tišine“, rekao je Đurđević.

Podsetio je da građani na biračko mesto ne moraju da ponesu obaveštenje o vremenu i mestu glasanja, potrebno je samo da ponesu važeću ličnu kartu, važeći pasoš, ili vozačku dozvolu, na kojoj je upisan matični broj i birački odbor će im omogućiti da glasaju, iako nemaju sa sobom obaveštenje o vremenu i mestu glasanja.

Izvor: B92 http://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here