Home Saopštenja Zdravko Tolimir je ubijen u Haškom tribunalu!

Zdravko Tolimir je ubijen u Haškom tribunalu!

188
0
SRS - Srbija izbori
Foto: SRS

Predsednik Srpske radikalne stranke, prof. dr Vojislav Šešelj istakao je na današnjoj konferenciji za medije da je general Zdravko Tolimir ubijen u Haškom tribunalu. Šešelj smatra da je Tolimir ubijen u najmanju ruku tako što mu nije pružena adekvatna i blagovremena medicinska pomoć.

Tolimir je uhapšen 2008. godine u jednom stanu na Bežanijskoj kosi a potom u džaku prebačen u Bratunac kako bi se lažno prikazalo da je uhapšen u Republici Srpskoj. On je u Hag doveden polumrtav, jedva se kretao i bio je u veoma teškom stanju. Pretrpeo je nekoliko moždanih, a naknadno i srčanih udara. Haški tribunal se pre četiri meseca oglušio o zahtev Vlade Srbije da general Tolimir bude pušten u Srbiju radi lečenja i na taj način doprineo pogoršanju njegovog zdravstvenog stanja, što je dovelo do smrtnog ishoda.

Šešelj je istakao da je Tolimir osuđen uprkos tome što nije bio sposoban da prati sopstveno suđenje i da se adekvatno brani. Stav srpskih radikala je da Zdravko Tolimir nije bio povezan sa zločinima koji su mu stavljeni na teret i da je bez ikakve krivice osuđen na doživotnu robiju.

Srpska radikalna stranka zahteva od Republike Srbije da uputi inicijativu Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija da se Haški tribunal što pre ukine, da se svi preostali Srbi vrate u Srbiju i da se vrate i oni koji su poslati na izdržavanje kazne, jer su u najvećem broju slučajeva osuđeni bez ikakve krivice. Takođe zahtevamo da general Tolimir bude sahranjen uz sve državne i vojne počasti, bez obzira što ga je antisrpski Haški tribunal osudio.

Izvor: Srpska radikalna stranka

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here