Home Saopštenja Demokrate se ujedinile u jedinstvenu stranku

Demokrate se ujedinile u jedinstvenu stranku

375
0
ds-srbijaizbori

Demokratska stranka, Socijaldemokratska stranka i „Zajedno za Srbiju“ danas su se ujedinile i postale jedinstveni politički subjekt -Demokratska stranka.


Demokratska stranka, Socijaldemokratska stranka i „Zajedno za Srbiju“ danas su se ujedinile i postale jedinstveni politički subjekt -Demokratska stranka.
To je saopšteno na skupu u Kombank dvorani, na kojem je predsednik DS Zoran Lutovac rekao da će vrata „nove“ Demokratske stranke biti otvorena i za druge partije, udruženja, pokrete, i pojedince, kako bi se realizovalo najšire moguće okupljanje, odnosno jaka politička organizacija, koja će se zalagati za demokratske vrednosti.

„Ujedinjujemo se danas, mi ovde prisutni, ali otvaramo vrata i svima onima koji žele da se bore sa nama za pravedniju i bolju Srbiju, za solidarnost, slobodu i demokratiju“, naveo je Lutovac.
Na početku skupa pročitan je Proglas o ujedinjenju u kome se navodi da je potrebno ujedinjenje demokratskih snaga na jasnoj ideološkoj platformi.

U proglasu se navodi da je cilj, između ostalog, borba za evropske vrednosti, vladavinu prava, nezavisno sudstvo, poštovanje zakona, uređenjen pravni ambijent, dobrosusedske odnose, mir u regionu…

Predsednik „Zajedno za Srbiju“ i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović rekao je da je potrebna snažna DS koja bi dobila mandat gradjana:

„Sve je u našim rukama“, uveren je Zelenović, samo, kaže, treba da se „vrati samopouzdanje naciji“.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here