Home Saopštenja Disciplinska komisija Dveri: Postupak vođen po pravilima

Disciplinska komisija Dveri: Postupak vođen po pravilima

333
0
dveri-srbijaizbori
f

Beograd — Predsednik IO Dveri Borko Puškić izjavio da je Disciplinska komisija formirana u skladu sa Statutom i da je disciplinski postupak protiv Noga bio po pravilima.


Beograd — Predsednik IO Dveri Borko Puškić izjavio da je Disciplinska komisija formirana u skladu sa Statutom i da je disciplinski postupak protiv Noga bio po pravilima.
„Činjenica da je Srđan Nogo, nakon najave o pokretanju disciplinskog postupka, objavio na Fejsbuku vest o svojoj kandidaturi govori o njegovim namerama da ovaj postupak diskredituje i prikaže drugačije“, saopštile su Dveri.

„Srđan Nogo već dugo vodi samostalnu politiku i očito želi da svoju političku karijeru nastavi samostalno. Dveri ne mogu imati dve politike već samo jednu, onu utvrdjenu na Glavnom odboru i Predsedništvu Pokreta“, naveo je Puškić u pisanoj izjavi.

Kako je dodao, odluke pokreta moraju da se poštuju, što važi za svakog člana Dveri i tu nema kompromisa.

U saopštenju je navedeno i da iz Disciplinske komisije Dveri poručuju da nisu tačne tvrdnje da Srđan Nogo nije znao šta mu se stavlja na teret i da nije imao priliku za svoju odbranu.

„U skladu sa pravilima obavešten je o tome da je, i zbog čega, pokrenut disciplinski postupak, a Disciplinska komisija nije donosila odluku dok nije istekao rok za žalbu. Ključna tema kojom se bavila Komisija nije bilo nošenje vešala već kontinuirano nepoštovanje odluka organa Pokreta i javno istupanje mimo zvanične politike i stavova koji su uskladjeni na najvišim organima Pokreta“, navode iz Dveri.

Srđan Nogo izjavio je juče da sebe i dalje smatra pripadnikom Dveri, da je odluka Disciplinske komisije da ga isključi iz pokreta „nezakonita, nepostojeća i svakako politička“ i da je ključni razlog za takav postupak u tome što ima „izuzetno veliku podršku unutar stranke“ zbog čega njena „vladajuća garnitura“ želi da ga ovako eliminiše.

Preuzeto sa: https://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here