Home Saopštenja Isporuka srpskih radikala Haškom tribunalu je u suprotnosti sa Ustavom!

Isporuka srpskih radikala Haškom tribunalu je u suprotnosti sa Ustavom!

178
0
SRS - Srbija izbori
Foto: SRS

Funkcioneri Srpske radikalne stranke optuženi od strane Haškog tribunala za krivično delo nepoštovanje suda neće se dobrovoljno predati.

Predsednik Srpske radikalne stranke, prof. dr Vojislav Šešelj, najavio je da će Vjerica Radeta, Petar Jojić i Jovo Ostojić zauzeti vrlo visoka mesta na kandidatskoj listi za predstojeće republičke izbore. Šešelj je takođe istakao da su Radeta, Jojić i Ostojić pošteni građani Republike Srbije kojima niko ne može da pripiše krivično delo koje nisu počinili. On je objasnio da bi eventualna isporuka srpskih radikala Haškom tribunalu bila u suprotnosti sa Ustavom Republike Srbije i sa Zakonom o saradnji sa Haškim tribunalom, koji predviđa isporuku samo onih građana Srbije koji su optuženi za ratne zločine, zločine protiv čovečnosti i genocid.

Šešelj je naglasio da Srpska radikalna stranka maksimalno podržava odluku srpskih radikala da se ne predaju Haškom tribunalu i da će stranka upotrebiti sva demokratska sredstva vanparlamentarne borbe ukoliko režim pokuša da ih isporuči na silu. Šešelj je pojasnio da su mnogi svedoci optužbe u procesu koji se protiv njega vodi pred Haškim tribunalom prešli na stranu odbrane ali da funkcioneri Srpske radikalne stranke nikome nisu nudili novac u zamenu za promenu iskaza. Ucenjivanje, potkupljivanje i zastrašivanje svedoka metodi su kojima se služe haški tužioci a najviše lažnih svedoka obezbedila je Nataša Kandić.

Izvor: Srpska radikalna stranka

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here