Home Saopštenja Srpski radikali se neće predati Haškom tribunalu!

Srpski radikali se neće predati Haškom tribunalu!

191
0
Vjerica Radeta - Srbija izbori
Foto: SRS

Srpska radikalna stranka najoštrije osuđuje inicijativu Haškog tribunala kojom se poziva Vlada Republike Srbije da 10. februara na sudskoj raspravi dodatno obrazloži šta čini da ispuni sudski nalog za hapšenje troje najbližih saradnika Vojislava Šešelja. Na konferenciji za novinare održanoj u sedištu stranke još jednom je ponovljeno da se Vjerica Radeta, Petar Jojić i Jovo Ostojić neće dobrovoljno predati Haškom tribunalu.

Upozoravamo predstavnike vladajućeg režima da nemaju pravo da na silu isporučuju srpske radikale Tribunalu jer za njihovo isporučenje ne postoji nijedan pravni osnov. Srpska radikalna stranka ima saznanja da su optužbe za nepoštovanje suda protiv Radete, Jojića i Ostojića potpuno izmišljene i režirane, a ovim saznanjima raspolaže i vladajući režim.

Lider srpskih radikala, prof. dr Vojislav Šešelj, objasnio je da Zakon o saradnji sa Haškim tribunalom predviđa samo isporuku srpskih državljana koji su optuženi za ratne zločine, zločine protiv čovečnosti ili genocid. Zakon ne predviđa isporuku po optužbama za nepoštovanje suda i pravno je nemoguće isporučiti bilo kog državljanina Republike Srbije na osnovu takvog zahteva.

Izvor: SRS

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here