Home Novi Pazar Šaćirović:SDP stranka koja se bori za prava Bošnjaka

Šaćirović:SDP stranka koja se bori za prava Bošnjaka

220
0
Šaćirović Sead - Srbija izbori
Foto: Regionalna televizija Novi Pazar

„ Nisam promenio ništa od onih načela za koja smatram da su dobra, ali sam rekao „ne“ svemu onome što je negativno , sto vodi u svadje , razdor, u sukobe i strah, onom sistemu u kome sam bio 16 godina“

„ Nisam promenio ništa od onih načela za koja smatram da su dobra, ali sam rekao „ne“ svemu onome što je negativno , sto vodi u svadje , razdor, u sukobe i strah, onom sistemu u kome sam bio 16 godina. Našem regionu treba mira, tolerancije, suživota, razvoja u svakom smislu, a tu priliku pruža Sandžačka demokratska partija“ – rekao je između ostalog na konferenciji za medije član izbornog štaba i novo lice SDP-a Sead Šaćirović.

On je rekao da je odlučio da pređe u SDP zbog toga što je „spoznao prave vrednosti“ i što je smatrao da „sistem u kome vladaju manipulacija i i obmane“ treba da zameni „boljim, novim sistemom u kome vladaju evropske, demokratske vrednosti“.

„Sandžačka demokratska partija gaji ljudske vrijednosti, istinski način borbe, demokratsko opredeljenje, suživot i toleranciju, gajenje svega što je dobro, stvaranje suštinskih uslova za život svih naših građana, prevashodno Bošnjaka i svih drugih koji ovu partiju prepoznaju kao svoju.“, rekao je Šaćirović.

On je istakao da je član SDP, te da u potpunosti podržava sve ono što ova partija radi i gradi, za šta se zalaže i šta zastupa. On je svoje dugo ćutanje objasnio time što je čekao prigodni trenutak

„Želim da građani znaju da se ponosim sa onim što sam bio, što sam sada i onim što ću biti. Od onih principa koji se odnose na borbu za prava Bošnjaka ja ne odustajem, a ova stranka je pravi način da se do tih prava dođe“, istakao je Šaćirović. On se osvrnuo na svoje ranije izjave koje se odnose na „udaranje na integritet ljudi, na njihovu čast i obraz“.

„Ni tada se sa njima nisam slagao, ali sam se nosio uverenjem da u situaciji postojanja verskog autoriteta sva odgovornost pada na nosioca sistema, a ne na nas koji smo bili vojnici tog sistema. Onog trenutka kada sam smogao hrabrosti da kažem „ne“ izašao sam i sada se nalazim ovde.“

Ponovio je svoju čvrstu rešenost u borbi za prava Bošnjaka koji nastavlja „civilizovano bez obmana, bez udaranja na čast ljudi, bez svega onoga što predstavlja ona opcija koja sebe smatra za jedinu validnu, kao jedinu koja može da donese boljitak“.

On je istako da je ovaj trenutak „preloman“ jer se sada „udružuju oni koji su najviše zla i štete doneli našem narodu“.

„Narod prepoznaje prave vrednosti. Došlo je vreme da se otkaže poslušnost onima koji rade za svoje lične interese, za svoje benificije. Došlo je vreme da se da podrška istinskim vrednostima, ljudima koji suštinski rade za naš kraj,koji grade, unapređuju institucije i stvaraju uslove koji su od suštinske važnosti za naš narod, za čitav Sandžak, ali i za Srbiju.“

„Nama su potrebni obrazovani ljudi i stvaranje uslova za obrazovanje i napredovanje u svakom smislu, a tu priliku pruža Sandžačka demokratska partija.“, kazao je Šaćirović i pozvao sve svoje prijatelje,sve svoje saradnike u bivšem sistemu, sve simatizere i ljude dobre volje da pruže podršku Sandžačkoj demokratskoj partiji.

K. Radović

Izvor: www.rtvnp.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here