Home Vesti Vučić sprema seču ministara

Vučić sprema seču ministara

112
0
avucic3-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Razmatra se i šira rekonstrukcija u Nemanjinoj 11. Premijer nezadovoljan pojedincima. Moguće rokade resora sa SPS

POSLE zvanične smene Bratislava Gašića i izbora novog ministra odbrane, tokom ove godine nije isključena ni šira rekonstrukcija Vlade – saznaju „Novosti“.

Prema našim informacijama, premijer Aleksandar Vučić nije zadovoljan radom nekoliko članova svog kabineta i ukoliko se ne odluči za vanredne parlamentarne izbore, mogao bi da pravi novu ministarsku čistku.

Redosled političkih poteza trebalo bi da bude jasniji posle izborne skupštine SNS koja je zakazana za 13. februar. Naime, nakon kadrovskog osveženja stranke, očekuje se da Vučić „pospremi redove“ i u Nemanjinoj 11.

Naši izvori otkrivaju da premijer ne daje pozitivnu ocenu čak i nekim članovima Vlade koji su izabrani sa „naprednjačke kvote“, a nije isključeno i da SNS neke resore zameni sa socijalistima.

Ivica Dačić, šef diplomatije i lider SPS, kaže, za „Novosti“, da se na susretu sa naprednjacima nije pričalo o rekonsutrukciji:

– Na premijeru je sada da odluči o novom ministru odbrane i to je najavljeno za ovaj mesec. Što se tiče eventualne rekonstrukcije tokom 2016. godine, o tome nismo razgovarali, ali i u tom slučaju je presudna reč i ocena premijera. SPS bi kao odgovoran partner konstruktivno učestvovao u svim tim procesima.

Politički analitičar Dragomir Anđelković smatra da je realno očekivati da tokom februara dođe do ograničene rekonstrukcije Vlade.

– Posle unutarstranačkih izbora u SNS, gotovo sigurno će doći do izvesne promene kadrova te stranke u Vladi. Ako na taj način budu redefinisane neke pozicije na nivou državnih sekretara i pomoćnika ministara, uz popunjavanje položaja ministra odbrane, to je već rekonstrukcija. A moguće je da ona bude i obuhvatnija od navedene u smislu promene još nekih ministara.

On smatra da iz toga ne treba izvući tvrd zaključak da su isključeni prevremeni parlamentarni izbori.

MARIJA SE SAMOKANDIDOVALA

PREDSEDNICA Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije Marija Obradović izjavila je u petak da je javnost u Srbiji spremna da Ministarstvo odbrane preuzme žena.

– Za mene bi bila velika čast da budem na čelu tog resora. U regionu već postoje ministarke odbrane.

Kako „Novosti“ saznaju, u vrhu Vlade se Marija Obradović nije razmatrala kao mogući kandidat. Pojedini ministri su nam sugerisali i da premijer ne voli kad se neko samoreklamira i „kandiduje“ putem medija.

Izvor: www.novosti.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here