Home Vesti Pastor: Osim sa SRS, sa svima možemo sarađivati

Pastor: Osim sa SRS, sa svima možemo sarađivati

116
0
Ištvan Pastor - Srbija izbori
Foto: Blic/ B.Vučković/ RAS Srbija

Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, izjavio je da ne postoji partija sa kojom SVM ne bi mogao da sarađuje osim sa Srpskom radikalnom strankom.

Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, izjavio je da ne postoji partija sa kojom SVM ne bi mogao da sarađuje osim sa Srpskom radikalnom strankom.

– U političkom i životnom smislu za sve nas 2015. godina je bila izuzetno naporna, i za stranku i za sve građane. Nisam vidovit, ali 2016. godina iz pozicije u koju ulazimo u nju neće biti lakša jer će barem na dva nivoa biti izbora, na pokrajinskim i lokalnim. U izbornim godinama je napetost u vek veća. Iako bih voleo da prvo stignemo do mosta pa tek onda odlučimo kako da ga pređemo, voleo bih da ostanemo parlamentarna stranka u snazi u kojoj smo sada. Osim sa SRS, na političkoj sceni ne postoji stranka sa kojom SVM ne može da sarađuje – rekao je Pastor na novogodišnjem prijemu u SVM.

Ištvan Pastor je dodao da je za SVM ohrabljujuće iskustvo što sa Srpskom naprednom strankom ima relativno čvrst koalicioni dogovor. Na pitanje da li će za pojedine građane 2016. godine biti lakša zbog mogućnosti da dobiju kredit od bespovratnih 166.000 evra Mađarske Pastor je rekao da nije osoba koja će biti zadužena za podelu novca, iako je podrška namenjena pre svega vojvođanskim Mađarima.

– Jedino novo što mogu da kažem je da sam imao mogućnost da razgovaram sa predsednikom republičke Vlade i to mi je bilo značajno jer smo konstatovali da je zadatak politike da stvara uslove, a ne da deli njene posledice. Nisam se prihvatio uloge raspodele novca, ali smatram da je značajno da novac dođe u Srbiju, posebno što je reč o donaciji i ne treba da se vrati. To je podrška pre svega vojvođanskim Mađarima, ali ne isključivo njima, već je šansa i pred svima drugima – zaključio je Pastor.

Izvor: www.blic.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here