Home Vesti Pajtić: Građani plaćaju promociju Vučića

Pajtić: Građani plaćaju promociju Vučića

130
0
Bojan Pajtić - Srbija izbori
Foto: B92/ Beta

Predsednik DS i pokrajinske vlade Bojan Pajtić izjavio građani plaćaju promociju lidera SNS i premijera Aleksandra Vučića.

Predsednik DS i pokrajinske vlade Bojan Pajtić izjavio građani plaćaju promociju lidera SNS i premijera Aleksandra Vučića.

Pajtić je rekao da su građani Srbije prezentaciju premijera Aleksandra Vučića u medijima platili 10.000 puta više nego što je izdvojeno za predstavljanje Vojvodine u magazinu „Nedeljnik“.

Pajtić je, podsetivši da je Vučić danas rekao da je skandal što je pokrajinska vlada izdvojila 400.000 dinara, rekao da je izdvojeno nešto više od 3.000 evra za promociju Pokrajine u uslovima medijske blokade, koju je nemoguće probiti na bilo koji način i ispuniti zakonsku obavezu kada je reč o obaveštavanju i javnosti o radu pokrajinske Vlade.

„Istovremeno, republička vlada je izdvojila 13,4 miliona evra, dakle 4.500 puta više sredstava za promociju Aleksandra Vučića, a najveća javna preduzeća nisu ni pokazala podatke“, rekao je Pajtić.

On je dodao da je sasvim racionalno očekivati da je negde oko 10.000 puta više sredstava uloženo u prezentaciju Vučića nego u članak u kome se pominje Pokrajina.

„Gradjani vrlo dobro znaju ko se stalno pojavljuje na televiziji, ko se sa televizije i novina ne skida. To je Aleksandar Vučić i gradjani znaju vrlo dobro da oni to iz svog džepa plaćaju. Nijedna laž, nijedna manipulacija to ne može prikriti“, rekao je Pajtić.

Savet za borbu protiv korupcije u izveštaju o uticaju državnih institucija i preduzeća na medije naveo da je intervju Bojana Pajtića u „Nedeljniku“ plaćen 400.000 dinara, što je taj magazin demantovao navodeći da je objavljena promocija Vojvodine na pet strana sa jasnom oznakom „Specijal“, u drugoj boji, sa logom „vojvodina.org.gov.rs“, a na upit AP Vojvodina.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here