Home Subotica „Levica Srbije“ osnovala inicijativni odbor i u Subotici

„Levica Srbije“ osnovala inicijativni odbor i u Subotici

249
0
Levica Srbije u Subotici - Srbija izbori
Foto: rtvcitysubotica.com

Inicijativni odbor Pokreta „Levica Srbije“ osnovan je i u Subotici, a program i idelogiju, kao i plan delovanja predstavili su predsednica odbora Đorđija Petrić Savić, kao i član dr Dražen Marić na konferenciji za medije.

Inicijativni odbor Pokreta „Levica Srbije“ osnovan je i u Subotici, a program i idelogiju, kao i plan delovanja predstavili su predsednica odbora Đorđija Petrić Savić, kao i član dr Dražen Marić na konferenciji za medije. Nakon izlaska iz Demokratske stranke, Borislav Stefanović počeo je sa osnivanjem inicijativnih odbora „Pokreta Levica“ širom Srbije, ističući pre svega zalaganje za državu socijalne pravde i odbacivanje neoliberalne ekonomije koji su sažeti u 24 tačke programa. Levica najavljuje registraciju pokreta u narednih desetak dana, zatim sledi prikupljanje potpisa za osnivanje političke stranke i svakako učešće na predstojećim izborima.

Borba za nezaposlene, srednji sloj, mlade i penzionere, sve osiromašene i obespravljene, žrtve loše tranzicije, jeste borba koju najavljuje Pokret „Levica Srbije“. Takođe, najavljuju i stvaranje opozicionog fronta, ali isključivo sa strankama iste ideološke i vrednosne orijentacije.

Za sebe kažu da su nova i potpuno drugačija politička opcija koju građani do sada nisu imali priliku da vide, pogotovo kada su u pitanju opcije sa prizvukom levice.

Koliki će izborni uspeh postići pokret koji sebe svrstava izrazito levo, zavisiće od mnogih faktora i možda je još rano za takva predviđanja. Međutim, činjenica je da je na srpskoj političkoj mapi mesto levice ostalo upražnjeno i da u ideološkom smislu Pokret neće imati ozbiljnijeg konkurenta. Levičari sa ponosom ističu da okupljaju nova lica koja se do sada nisu bavila politikom, što jedino ne može da se kaže za njihovog osnivača.

„Levica Srbije“ osnovala inicijativni odbor i u Subotici”

Izvor: http://rtvcitysubotica.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here