Home Novi Sad Miting SNS u Novom Sadu: Vučić najavio unutarstranačke izbore

Miting SNS u Novom Sadu: Vučić najavio unutarstranačke izbore

149
0
akzss90-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Predsedništvo Srpske napredne stranke donelo je odluku da početkom februara održe unutarstranačke izbore. Prema toj odluci naprednjaci će birati novo rukovodstvo, uključujući i predsednika stranke. Ovo je najavio prvi čovek SNS-a, Aleksandar Vučić na mitingu stranke u Novom Sadu.

Predsedništvo Srpske napredne stranke donelo je odluku da početkom februara održe unutarstranačke izbore. Prema toj odluci naprednjaci će birati novo rukovodstvo, uključujući i predsednika stranke. Ovo je najavio prvi čovek SNS-a, Aleksandar Vučić na mitingu stranke u Novom Sadu.

Prema odluci Predsedništva Srpske napredne stranke unutarstranački izbori biće održani 13. februara, kada će članovi stranke izabrati novo rukovodstvo naprednjaka, uključujući i predsednika stranke. Prvi čovek naprednjaka, Aleksandar Vučić na mitingu u Novom Sadu naglasio je da na ovaj način traži legitimitet za politiku koju vodi.

„Biraćemo i predsednika i sve ostale organe naše stranke. Vreme je da sebe preispitamo i da vidimo šta smo uradili u protekle dve godine i da se zahvalimo onima koji su dobro radili, da se zahvalimo i onima koji su manje dobro radili, a istovremeno da poželimo dobrodošlicu onima koji do sada nisu imali takvu priliku“, rekao je Vučić.

Govoreći o počecima pregovora sa Evropskom unijom naglasio je da Srbiju čeka još više posla. Vučić je spomenuo i smenu ministra odbrane, Bratislava Gašića. On je rekao da će Gašić i dalje imati bitnu ulogu u SNS-u.

„On će imati posla u našoj stranci, imaće budućnost u našoj stranci, i shvatiće šta je uradio. Ima vremena, mlad je, mnogo toga može da bude pred njim, ali mi te greške sebi ne smemo da praštamo“, rekao je on.

Na mitingu Srpske napredne stranke potpredsednik naprednjaka, Igor Mirović je rekao da će naredna godina biti u znaku izbora na lokalu i u Vojvodini. On je optužio Bojana Pajtića da je naneo štetu građanima Vojvodine.

„Sledeća godina je izborna godina na lokalu i na pokrajinskom nivou. Verujem u pobedu stranke, posebno za pobedu za Skupštinu Vojvodine. To će značiti novu šansu za sve koji su bahatim delovanjem pokrajinske Vlade i Bojana Pajtića gubili šansu i nadu“, naglasio je on.

Politikolog Igor Besermenji komentarišući izbore u SNS-u, kaže za RSE da je Vučićev cilj zapravo da razjasni svoj položaj u stranci nakon kritika koje su stizale od pojedinih naprednjaka.

„Nije SNS doneo odluku o unutarstranačkim izborima već Aleksandar Vučić. Izbori su tu da potvrde njegovu moć. Suština je da potvrdi svoj autoritet u svetlu ovih kritika koje su stigle od pojedinih članova stranke, tako da verovatno želi da zaustavi taj talas u stranci“, naglašava poliitkolog.

Srpska napredna stranka je na vlast u Srbiji došla nakon parlamentarnih izbora 2012. godine.

Izvor: www.slobodnaevropa.org

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here