Home Gradski izbori POKS: U Novom Sadu u toku prikrivanje dokaza o izbornoj krađi

POKS: U Novom Sadu u toku prikrivanje dokaza o izbornoj krađi

131
0
Pokrajina - Srbija izbori
Foto: RTV (Vanja Đurić)

Nakon rezolucije parlamenta EU o izbornoj krađi u Srbiji i zahteva za formiranjem komisije koja bi to istražila, krenulo prikrivanje tragova i uništavanje dokaza u Novom Sadu, uz pomoć nove migracije glasača,“ navodi se u saopštenju POKS-a.

Kako POKS navodi, najvećih malverzacija sa upisivanjem fiktivnih glasača sa lažnim prebivalištima je bilo u prigradskim naseljima Kać i Bukovac, ali i na Limanu u urbanim sredinama.

„Više stotina kuća širom Novog Sada predviđenih za jednu porodicu je imalo između 20 i 50 upisanih glasača. Sada je u toku ispisivanje tih ljudi iz biračkog spiska i upisivanje na druge lokacije“, saopštio je POKS.

„Vlastima mora biti jasno da opozicija neće izaći ni na jedne izbore, dok se ne sprovede do kraja istraga oko izbornih malverzacija. Zahtevaćemo uvid u birački materijal koji se po zakonu mora čuvati u depou RIK u Skupštini Srbije i iz njega ćemo lako dokazati da stanje koje je bilo u biračkom spisku na dan izbora, drastično odudara na mnogim biračkim mestima od stanja koje je sada, i to za samo nekoliko meseci. Ovo što sada rade, ispisuju lažne glasače i prebacuju na druga mesta će biti samo novi dokaz tužilaštvu za krivičnu prijavu koju smo već podneli u Novom Sadu. Sumnjamo da se ovo događa i u Beogradu“, ističe predsednik POKS-a, Vojislav Mihailović.

Dodaje da pokušajima da se zataška izborna krađu i unište dokaze, SNS se samo dublje uvlači u probleme i otežava sebi situaciju.

„To vide i njihovi pripadnici koji nam dostavljaju dokaze i informacije u nameri da se amnestiraju od odgovornosti nakon promene vlasti“, napominje Mihailović.

POKS obaveštava javnost da su „prema insajderskim informacijama“, najodgovorniji za prikupljanje i upis fiktivnih glasača u Novom Sadu po nalogu SNS, dva bliska saradnika Zvonka Veselinovića, poznatog kontroverznog biznismena koji je na crnoj listi mnogih zemalja, Uroš Lončar, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ u Novom Sadu i Marko Bosanac zvani Boske, vlasnik kompanije Montop koja ima čist profit od državnih poslova izražen u desetinama miliona evra.

Izvor: Danas Online 

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here