Home Vesti Vanredna skupština SNS 13. februara

Vanredna skupština SNS 13. februara

119
0
Funkcioneri SNS na mitingu - Srbija izbori
Foto: Blic/ Nenad Mihajlović/ RAS Srbija

strong>Vanredna sednica Izborne skupštine Srpske napredne stranke (SNS) biće održana 13. februara, odlučilo je večeras Predsedništvo te stranke u Novom Sadu, a svi stranački organi biće birani tajnim glasanjem.

Vanredna sednica Izborne skupštine Srpske napredne stranke (SNS) biće održana 13. februara, odlučilo je večeras Predsedništvo te stranke u Novom Sadu, a svi stranački organi biće birani tajnim glasanjem.

Nakon sednice Predsedništva, nešto posle 18.30 časova u novosadskom SPENS-u počeo je miting stranke, predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić poručio je da je 2015. godina bila teška za Srbiju koja se našla poput Hanibala pred Alpima, i da je bilo pitanje da li će uspeti ili odustati.

– Mi smo uspeli na tom putu i otvaranjem prvih poglavlja pregovorima o članstvu u Evropskoj uniji postigli smo veliki uspeh i nema više te prepreke koju ne možemo preći. Bez vaše snage, narode, bez vaše podrške ne bismo uspeli. Želim da vama koji ste pobedili i ispisali novu stranicu srpske istorije čestitam. Vi, a ne ja, uspeli ste da otvorite prva poglavlja, ja sam na tome samo malo radio – poručio je Vučić stranačkim kolegama, članovima i simpatizerima SNS u prepunoj sali Spensa kapaciteta 12.000 ljudi.

Funkcioneri SNS na mitingu - Srbija izbori

Lider naprednjaka istakao je da ako na kraju tog puta budemo u Evropi, to je odlično, ali i upozorio da ’’ne pregovaramo i da nikada nećemo pregovarati o Evropi, već ćemo pregovarati zbog Srbije i za Srbiju, o našim pristojnim životima, o našem većem standardu, razvoju i napretku’’.

– Ništa lakše nije Srbima nego da umru za Srbiju i to su radili vekovima. Dosta je bilo toga, rad nam je potreban a ne rat, kolevke su nam potrebne, a ne grobovi, da živimo ovde na zemlji, a ne više na nebu – poručio je Vučić.

On je na mitingu najavio da će 13. februara biti održana Izborna skupština SNS, na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo stranke.

– Biraćemo predsednika i sve druge organe. Vreme je da i sebe preispitamo, da vidimo šta smo uradili u prethodne dve i po godine. Vreme je da SNS ide u korak sa onim što narod želi i zbog toga je važno da SNS izabere one koji će „snažno da štite Srbiju“, pa tek onda stranku – najavio je Vučić i okupljenima poručio: „Ne možemo nazad, za nas nazad više ne postoji i zato, napred moji naprednjaci – Srbija nas je pozvala, vi joj odgovorite“.

Miting SNS - Srbija izbori

On je rekao da Srbiju vode pošteni i odgovorni ljudi, koji se ne plaše ni najtežih uvreda i poručio stranačkim kolegama da ne odgovaraju na uvrede već da razmišljaju o tome šta treba rade i danas i sutra da bi i takvima bilo bolje.

„Pustite ih jer se razlikujemo od njih upravo po tome što hoćemo da imamo pristojnu, modernu i uredjenu Srbiju“ podvukao je Vučić koji je i premijer Srbije.

On je podvukao značaj 14. decembra i otvaranja poglavlja u pregovorima sa EU i zahvalio se svima na novoj stranici srpske istorije.

„Kada smo krenuli bili smo u poziciji kao Hanibal pred Alpima“ rekao je Vucičh i naveo da je to ili naći put ili ga napraviti.

„I napravili smo obe stvari i našli smo svoj put, put Srbije, znamo gde idemo i gde hoćemo da stignemo“, rekao je Vučić i poručio da ako na kraju tog puta budemo u Evropi to je odlično, ali i upozorio da ne pregovaramo i da nikada nećemo pregovarati o Evropi već ćemo pregovarati zbog Srbije i za Srbiju, o našim pristojnim životima, o našem većem standardu, razvoju, napretku…

Gašić će imati posla u SNS - Srbija izbori

„Bata Gašić će imati posla u našoj stranci“

Govoreći o smeni ministra odbrane Bratislava Gašića, Vučić je naveo da mu je bilo teško da preduzme takav korak.

-Znam da je 99 posto vas protiv moje odluke za Batu Gašića, a ne moram da vam kažem da mi je bilo teže dok sam mu to saopštavao nego bilo kome od vas jer ga mnogo volim, on je sa nama od prvog dana. Međutim, to sa uradio zbog naše Srbije, a Bata će imati posla u našoj stranci, imaće budućnost i shvatiće šta je uradio – rekao je Vučić i dodao:

– Mi takve stvari sebi ne smemo da opraštamo u budućnosti i po tome moramo da se razlikujemo od svih drugih, odgovornost je ta druga najvažnija reč. I nadam se da razumete da je to važnije od svake naše emocije, od svakog našeg prijateljstva da Srbija mora da bude značajnija i važnija od toga.

Vučević: Svi vide da Srbija više nije ista

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je na početku mitinga ocenio da svi vide, kako Evropa, tako i istok i zapad, da Srbija nije ista kao što je bila 2012. ili 2014.

– Ni Novi Sad nije isti. Danas u Srbiju, Novi Sad dolaze svetske kompanije posle više decenija. Spremamo se da gradimo fabrike u Novom Sadu. Odlučile su se da dođu u Srbiju jer ona postaje normalno uređena država, koja ima viziju i pre svega političku stabilnost – istakao je Vučević u svom govoru.

SNS autobus - Srbija izbori

Knežević: Dosta je bilo, građani zaslužuju bolje

Potpredsednik SNS-a Goran Knežević poručio je aktuelnoj pokrajinskoj vladi da je „bilo dosta i da građani zaslužuju bolje“.

– Nije teško biti bolje od njih, nisu nam merilo vrednosti, već čestitost, rad, požrtvovanje i rad Vučića i njegove vlade.

Mirović: Pred SNS najvažniji ispit – lokalni i pokrajinski izbori

Potpredsednik SNS Igor Mirović ukazao je da je 2016. pred njegovom strankom najvažniji ispit – lokalni i pokrajinski izbori.

– Dan odluke za pokrajinske izbore je blizu. Više odlaganja i izgovora za neodržavanje izbore nema. Verujem u izbornu pobedu, posebno za Skupštinu Vojvodine, koja će značiti novu šansu i nadu za pokrajinu i njene građane – izjavio je Mirović.

Gojković: Srbija poštovana u celom svetu

Predsednica Narodne skupštine Srbije i članica predsedništva SNS Maja Gojković istakla je da je premijer Vučić od Srbije napravio državu koju svi poštuju u svetu.

– Na kraju 2015. godine svi smo svesni koliko je Vlada na čelu sa premijerom Vučićem uradila, a ne sme se zaboraviti da je on lider SNS. Možemo biti ponosni da je Srbija glasalaza pravog čoveka koji hoće od naše države da napravi modernu, naprednu Srbiju, stabilnu, u kojoj se radi i ne odlazi i koja ne deli ljude poput onih koji su na vlasti u Pokrajini, na siromašne i bogate.

Izvor: www.blic.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here