Home Vesti Stefanović: Saradnja sa DS nemoguća na izborima u Vojvodini

Stefanović: Saradnja sa DS nemoguća na izborima u Vojvodini

128
0
Borko Stefanović - Srbija izbori
Foto: Medija centar Beograd

Koalicija i saradnja Levice Srbije i Demokratske stranke na predstojećim pokrajinskim izborima za nas je nemoguća, jer DS ima drugu politiku i partnere, kaže za Danas lider pokreta Levica Srbije Borislav Stefanović.

Koalicija i saradnja Levice Srbije i Demokratske stranke na predstojećim pokrajinskim izborima za nas je nemoguća, jer DS ima drugu politiku i partnere, kaže za Danas lider pokreta Levica Srbije Borislav Stefanović.

Prema njegovim rečima, demokrate žele da predstave rezultate onoga što su do sada radili i da nastave i dalje sa tim, dok Levica Srbije želi nešto novo i drugo. On takođe navodi da bi bilo besmisleno da se oni koji su otišli iz DS ponovo spajaju sa tom strankom. To, kako kaže, ostavlja drugim DS derivatima.

Na naše pitanje hoće li njegov pokret ili buduća stranka imati kandidata za premijera Vojvodine i ko će to biti, Stefanović kaže da će o tome javnost biti na vreme obaveštena.

– To sve zavisi od toga da li će biti i republičkih izbora i sve će biti dogovoreno na našim organima. To će svakako biti osoba sa ugledom i čistom biografijom koja odgovorno može da obavlja tu funkciju u skladu sa našim programom. Odluka zavisi i od predizbornih koalicija i saveza u kojima bi se Levica našla. Razgovaramo sa mnogo ljudi, ali pitanje je da li nam koalicija i savez trebaju, kaže Stefanović.

On ističe i da isticanje njihovog kandidata zavisi od toga kako će se ponašati druge stranke.

– Pitanje je ko je kandidat za premijera, da li prvi na listi, nosilac liste ili neko sasvim drugi. Ostaje da se vidi da li će i ostale stranke istaći svog kandidata. SNS izbegava da to uradi jer im je Aleksandar Vučić uvek kandidat za sve. Zašto bi mi našeg kandidata izlagali osudama konkurencije kada to naprednjaci ne rade – objašnjava Stefanović.

Stefanović najavljuje da će Levica Srbije posle Nove godine početi sa prikupljanjem najmanje 10.000 potpisa za registraciju stranke. Do tada, Pokret će, posle skupa u Nišu, javnosti predstaviti ljude i pokrete koji im se priključuju u Leskovcu i Novom Sadu.

– Krenućemo posle Nove godine istovremeno iz više centara u Srbiji da radimo na tome i učinićemo sve da potpise prikupimo vrlo brzo. Neozbiljno bi bilo da govorim o rokovima. Ali važno je da javnost zna da nam svakodnevno masovno prilaze ljudi koji nisu članovi stranaka. Važno nam je da u ovom periodu predstavimo sve pokrete i grupe građana koji nam se priključuju. Planiramo skupove u Kragujevcu, Zrenjaninu i Vranju, odnosno svuda gde ima puno grupa građana koji nas podržavaju, zaključuje Stefanović.

Izvor: www.danas.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here