Home Vesti „Ne pravimo novi DOS“

„Ne pravimo novi DOS“

167
0
Sanda Rašković Ivić - Srbija izbori
Foto: b92.net

Sastanak opozicije nije nikakva koalicija, niti formiranje novog DOS, već okupljanje radi odbrane prava na slobodne izbore, kaže lider DSS Sanda Rašković Ivić.

Sastanak opozicije nije nikakva koalicija, niti formiranje novog DOS, već okupljanje radi odbrane prava na slobodne izbore, kaže lider DSS Sanda Rašković Ivić.

Predsednica DSS je u Kažiprstu rekla da postoji potreba da se to stalno ističe, jer se svim strankama u opoziciji „stalno imputira da neko pravi novi DOS“.

„Nama koji smo na desnom centru, antiglobalistima i evroskepticima se kaže ‘kako možete sa ovima koji su za Evropsku uniju’ i obratno“, kaže gošća Kažiprsta.

Kako je rekla, predstavnici opozicionih stranaka, među kojima su članovi DS, DSS, Nove stranke, Dveri i drugih, okupili su se da odbrane svoje institucionalno pravo.

„Želimo da sprečimo sve marifetluke oko izbora, sve kupovine, krađe izbora ili bilo kakve druge načine da se izigra izborna volja građana“, kaže ona.

Na pitanje o odnosu DSS i SNS, s obzirom na podršku koju je bivši predsednik DSS Vojislav Koštunica dao u drugom krugu predsedničkih izbora Tomislavu Nikoliću 2012. godine, Sanda Rašković Ivić kaže da „druga strana ništa nije ispunila“.

„Tomislavu Nikoliću sam početkom novembra uputila pismo, želela sam da razgovaramo o referendumu i molila ga da me primi. Nije to moja puka želja, nego su on i bivši predsednik DSS potpisali dokument da će Nikolić dobiti podršku na izborima, a da će se zatim raspisati referendum o članstvu u NATO, referendum o EU i obavezati se da se ne menja Ustav. DSS je svoje uradila, ali suprotna strana, SNS, nije ništa“, kaže ona.

Predsednica DSS je rekla i da je Nikolić svojevremeno spominjao referendum, kada se govorilo o poglavlju 35, ali da je „sada zaćutao“.

Govoreći o saradnji sa Dverima i činjenici da je profesor Aleksandar Lipkovski iz Dveri izabran na čelo Nacionalnog prosvetnog saveta, Sanda Rašković Ivić kaže da je u pitanju „nedostatak kadrova SNS“.

„Zato je izabran, našli su nekoga ko se bavio tim poslom. To nije nešto što je podržao SNS i sam ministar Verbić, glasnogovornik SNS. Ipak, kada su stisnuti, posežu za tuđim kadrovima. Koliko god nije dobro da on učestvuje u toj priči, mislim da na tom mestu može mnogo toga da spreči. Svakako nas taj izbor neće sprečavati da budemo jasno opozicioni nastrojeni prema ovoj vladi i Aleksandru Vučiću“, rekla je ona.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here