Home Vesti Vulin: Spremni smo za sve izbore

Vulin: Spremni smo za sve izbore

167
0
Aleksandar Vulin - Srbija izbori
Foto: b92.net

Lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je da je stranka spremna za izbore, bez obzira da li se radilo o pokrajinskim, lokalnim, ili drugim izborima.

Lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je da je stranka spremna za izbore, bez obzira da li se radilo o pokrajinskim, lokalnim, ili drugim izborima.

On je u Bačkoj Palanci prisustvovao izbornoj konferenciji saveta omladine opštinskog odbora stranke na čijem je čelu i tom prilikom je rekao Tanjugu da je Pokret socijalista (PS) doneo odluku da raspiše vanredni stranački kongres i da se u tom svetlu u opštinskim organizacijama održavaju izbori.

„Omladina je jedan od najvećih i najvažnijih delova naše organizacije i ja danas hoću da razgovaram sa omladincima u Bačkoj Palanci o tome kako oni vide Srbiju, šta misle da treba uraditi, jer glas mladih svakako mora da se sluša“, rekao je Vulin.

On je kazao da PS, da bi bio potpuno spreman za izbore, hoće da podigne stranačku infrastrukturu.

„U Pokretu socijalista ima mesta za sve, ali nema mesta za svakoga i mi vodimo računa da se u naše redove niko ne učlanjuje u vlast, već da se učlanjuje u političku partiju“, kazao je Vulin.

On je dodao da je PS brojčano jači i da politički značaj te stranke raste. Po njemu, to je najbolji dokaz da je politika vlade, kojoj PS pripada, ispravna i da ljudi prepoznaju socijalno odgovornu politiku i nacionalno odgovornu politiku vlade.

Vulin je rekao da je levica neodvojivi deo tradicije srpskog naroda i da je ona potrebna na srpskoj političkoj sceni.

„Potrebna je levica, koja razume kakva su nova kretanja i koja razume gde se u prošlosti grešilo. Potrebna je levica koja razume da je bitno stvoriti privredni ambijent u kome će i poslodavcu i radniku biti dobro i koja razume nacionalnu samosvest građana, ali i levica koja ne može da prihvati rehabilitaciju Milana Nedića“, istakao je Vulin.

Na izbornoj konferenciji za predsednika Saveta omladine opštinskog odbora PS u Bačkoj Palanci izabran je Milan Čavić.

Potpredsednik PS Predrag Vuletić, koji je i predsednik opštinskog odbora PS u Bačkoj Palanci, obraćajući se prisutnima, rekao je da u toj opštini, po poslednjem podatku kojim raspolaže, ima više od 1.800 članova PS, od kojih je više od 500 njih starosti ispod 30 godina.

Po njegovim rečima, upravo taj podatak pokazuje koliki značaj omladina Pokreta socijalista ima za tu stranku.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here