Home Novi Sad DS: Pokrenuti istragu o kupovini glasova u NS

DS: Pokrenuti istragu o kupovini glasova u NS

244
0
DS logo - Srbija izbori
Foto: b92.net

Gradski odbor DS zatražio je pokretanje istrage povodom pisanja medija o kupovini glasova SNS-a u Novom Sadu i spreče dalju trgovinu izbornom voljom građana.

Gradski odbor DS zatražio je pokretanje istrage povodom pisanja medija o kupovini glasova SNS-a u Novom Sadu i spreče dalju trgovinu izbornom voljom građana.

Mediji su objavili da organizacija Udruženje invalida i veterana ratova „Miloš Obilić“ prikuplja glasove za SNS nudeći onima koji se obavežu da će glasati za tu stranku, vaučere za kupovinu u jednom tržnom centru.

DS navodi da je novinar, koji je pisao tu priču, čak i fotografisao spiskove sa imenima onih koji su prihvatili ponudu na stolu u prostorijama tog udruženja.

„Budući da je reč o teškom krivičnom delu i podrivanju demokratskog poretka državni organi su obavezni da reaguju po službenoj dužnosti, ne čekajući formalno podnošenje krivične prijave“, piše u saopštenju DS.

Prema njihovom mišljenju, reč je o skandalu zbog kojeg bi u demokratskom svetu učesnici kupovine bili uhapšeni.

„Primer gradske vlasti u Novom Sadu pokazuje da u Srbiji kojom upravlja Aleksandar Vučić ne važe osnovni postulati demokratije i izražavanja volje birača, jer su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i njegovi saradnici iz SNS došli na vlast na sličan način“, piše u saopštenju.

DS je aludirala na izbore 2012. godine, na kojima su pojedine stranke, koje su danas u koaliciji sa SNS u Novom Sadu, optužene za kupovinu glasova i u toku su sudski postupci.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here