Home Vesti Borislav Stefanović napustio DS

Borislav Stefanović napustio DS

113
0
Borislav Stefanović - Srbija izbori
Foto: nspm.rs

Narodni poslanik Borislav Stefanović napustio je Demokratsku stranku, ali će zadržati poslanički mandat.

Narodni poslanik Borislav Stefanović napustio je Demokratsku stranku, ali će zadržati poslanički mandat. Kap koja je prelila čašu, kako je rekao, jeste imenovanje Bojana Dimitrijevića za nosioca liste na Čukarici, budući da se on zalaže za rehabilitaciju Milana Nedića.

„Danas sam podneo ostavku na mesto potpredsednika Demokratske stranke i na članstvo u stranci“, rekao je Stefanović za RTS.

Stefanović je rekao i da neće vratiti poslanički mandat Demokratskoj stranci, kao i da će sada formirati pokret „Levica Srbije – Borko Stefanović“.

Kako je rekao, zajedno sa njim poslanički klub DS-a napustiće i Ivan Jovanović.

„Žao mi je što pored svih pokušaja da programski i ideološki promenim DS zajedno sa ljudima koji me podržavaju nisam u tome uspeo“, rekao je Stefanović.

DS nije želeo da se promeni u duhu vremena u kojem živimo”, rekao je Stefanović.

Dodao je da je njegov razlog za takav potez isključivo programsko-ideološki, ali i zbog nedostatka kadrova i nepostojanja želje da se suoči sa prošlošću.

Kap koja je prelila čašu, kako je rekao, jeste imenovanje Bojana Dimitrijevića za nosioca liste na Čukarici, budući da se on zalaže za rehabilitaciju Milana Nedića.

,,Nastaviću aktivnosti uz ogromnu podršku na formiranju Levice Srbije i u tom smislu krećemo sa prikupljanjem potpisa, za početak ćemo se registrovati kao pokret narednih dana. Radićemo na formiranju poslaničkog kluba, očekujući izbore na svim nivoima”,“ rekao je Stefanović.

Poručio je da je to kreiranje nove opozicije sa leve strane političkog spektra, koja će raditi beskompromisno na demokratskom obaranju aktuelne vlasti.

Demokratska stranka saopštila je da se više neće baviti Borislavom Stefanovićem koji je godinama bio visoki državni funkcioner, podržavao stranački program i sprovodio politiku Vlade bez ijedne jedine primedbe, a sada „odjednom shvata da je oduvek bio izraziti levičar“.

Izvor: www.rts.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here