Home Vesti Da li će Gašić „okajati grehe“ ili odlazi sa funkcije?

Da li će Gašić „okajati grehe“ ili odlazi sa funkcije?

132
0
Gašić Bratislav - Srbija izbori
Foto: N1/ Tanjug/ Sava Radovanović

U Gašićevom SNS-u i drugim partijama vlasti uveravaju da je najavljena smena Gašića uspostavljanje nove prakse. Opozicija ne veruje – smatra da je u pitanju iznuđen potez premijera, za koji još nije sasvim izvesno kako će se završiti.

U Gašićevom SNS-u i drugim partijama vlasti uveravaju da je najavljena smena Gašića uspostavljanje nove prakse. Opozicija ne veruje – smatra da je u pitanju iznuđen potez premijera, za koji još nije sasvim izvesno kako će se završiti.

Javno – ni u vlasti ni u opoziciji, nema dileme – Bratislav Gašić treba da bude kažnjen. Ali, koliko će okajavanje greha da traje? Poslanica SNS Aleksandra Tomić ne isključuje Gašićev povratak u politiku, ali ne zna kada i kako.

Doskorašnji član vladajuće stranke Saša Mirković ima razumevanja za svog, kako kaže, dobrog druga.

„Ako Bata Gašić nema druge greške, mislim da mu je ovo greška koja je oprostiva. Ne smatram da je to trebalo da uradi, ali ne smatram takođe da zbog toga treba da se kažnjavaju ljudi“, ocenjuje Mirković.

Opozicija smatra da je povoda za smenu bilo mnogo više ranije, odnosno da to nije prvi Gašićev greh. Sumnjaju, međutim, da je vlast zaista rešena da on zbog toga bude kažnjen razrešenjem s funkcije ministra.

„Javno izražavam sumnju da će se to i desiti jer ne bi me začudilo da je sve ovo predstava za javnost i da nakon i ovog slučaja ministar Gašić nastavi da obavlja tu finkciju što bi bilo potpuno nedosledno i nedolično“, rekao je poslanik DS Dragan Šutanovac.

Poslanik Zoran Živković ne misli da je odluka iskrena, već ju je nazvao kriznim menadžmentom.

“Vučić je rekao da je to strašno, da je to strašno zato što ima žensko dete. Naravno da on nije jedini u Srbiji koji ima žensko dete i naravno da to ne sme da bude motiv za odlučivanje. Šta to znači – da je Vučić imao helikopter, možda bi i oko helikoptera bila doneta odluka ranije“, kaže Živković.

Ključno je ipak da li će ova odluka biti prekretnica, kako kaže zaštitnik građana, da se ministarstvo odbrane i drugi državni organi vrate u zakonske okvire.

„Bilo bi dobro ako taj povod bude odskočna daska za pokretanje našeg odnosa sa medijima na jednu drugu stranu, od one u koju se dosad kretao. Ako od toga budu imale koristi i ženska prava i odnosi prema ženama i prestanak seksizma koji je kod nas prilično raširen, pogotovo u vojsci“, kaže Saša Janković.

A oko ovog slučaja dva dana kasnije oglasio se i resorni ministar Ivan Tasovac. Kaže – Vučić se obratio u ime cele vlade pa ne smatra da je potrebno da se ponavlja.

Izvor: http://rs.n1info.com/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here