Home Vesti Palma krenuo u kampanju bez Dačića

Palma krenuo u kampanju bez Dačića

135
0
Dragan Marković Palma - Srbija izbori
Foto: Blic

Stranka Jedinstvena Srbija Dragana Markovića Palme počela je predizbornu kampanju bez svog tradiconalnog koalicionog partnera Socijalističke partije Srbije.

Stranka Jedinstvena Srbija Dragana Markovića Palme počela je predizbornu kampanju bez svog tradiconalnog koalicionog partnera Socijalističke partije Srbije.

Razlog za to je što lider SPS Ivica Dačić još nije odlučio kako će nastupiti na izborima. Dačić, za razliku od svojih funkcionera i članstva SPS posebno na lokalu, razmišlja da prihvati ponudu i da se SPS nađe na izbornoj listi SNS. Zato je JS, iako dugogodišnji koalicioni partner, već dva mitinga organizovao bez SPS.

– Lider JS Marković zasad ne razmišlja o napuštanju koalicije sa SPS, kao što je to učinio PUPS, koji se priklonio SNS. Ima i onih koji su skloni da Markovićeve samostalne nastupe protumače kao signal Dačiću da bi i on mogao da sledi primer PUPS-a i prikloni se većinskoj stranci – kaže izvor “Blica”.

Međutim, kako dodaje, mitinzi JS su organizovani s Dačićevim znanjem, a SPS još nema u kampanji jer Dačić odlaže odluku o budućem angažmanu SPS”.

Dačić je demantovao ovaj navod izjavom da “podržava ciljeve i da je zato u Vladi”, kao i da su takvi napisi “želja da se Socijalistička partija Srbije odvoji od Vlade, ide u opoziciju i bude protiv Srpska napredne straka i protiv Aleksandra Vučića”.

– Postoji i panični strah od toga šta bi bilo kad bi se zaista na jednoj listi našli i SNS i SPS, jer bi u tom slučaju ta lista osvojila 60 do 70 odsto mandata na izborima – dodao je Dačić kao još jedan argument u prilog svojoj tvrdnji da nema zajedničke liste.

SNS i SPS zajedno imaju preko 60 odsto

– Ukoliko bi došlo do koalicije SNS i SPS, dobila bi se više nego dominantna pozicija sa preko 60 odsto glasova. Međutim, sa druge strane, nije izvesno da bi takva koalicija imala i dodatni pozitivni efekat u odnosu na glasove koje dve stranke i inače imaju sabiranjem jer se može dogoditi da deo birača neće da glasa za takvu – kaže Đorđe Vuković iz Cesida.
Dačić je juče negirao informacije da, ukoliko hoće da ostane u vlasti, treba da prihvati ponudu da se SPS nađe kao manjinski partner na listi SNS.

Izvor: www.blic.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here