Home Vesti DS traži izbore u opštini Mladenovac

DS traži izbore u opštini Mladenovac

124
0
Demokratska stranka - Srbija izbori
Foto: Blic

Odbornici Demokratske stranke u Skupštini grada Beograda zatražili su danas, na početku nove sednice, da se raspišu izbori za gradsku opštinu Mladenovac.

Odbornici Demokratske stranke u Skupštini grada Beograda zatražili su danas, na početku nove sednice, da se raspišu izbori za gradsku opštinu Mladenovac.

Šef odborničke grupe DS Balša Božović rekao je da su, prema statutu i zakonskim odredbama, izbori za Skupštinu opštine Mladenovac trebalo da budu raspisani 17. septembra, a da budu održani 16. novembra i ocenio da u danima kada se „priča o državnom udaru“, upravo takvo ponašanje predstavlja državni udar.

– Ovo je pokazatelj na koji način Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije se odnose prema građanima Mladenovca. Građani nemaju pravo na svoju lokalnu samoupravu i to je primer šta znači puč i nepoštovanje procedure u Srbiji – rekao je on.

Božović je rekao i da postoji osnovana sumnja da je propuštanjem da se raspišu izbori počinjeno krivično delo i da će DS tražiti svoja prava na sudu.

On je dodao da se vrše pritisci na MUP da se izda nalog za hapšenje bivšeg predsednika opštine Mladenovac Dejana Čokića.

– Ukoliko bilo koji član DS bude uhapšen, moraćete da uhapsite sve nas – rekao je Božović što je izazvalo smeh i negodovanje odbornika u sali.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, replicirajući Božoviću, rekao je da o tome da li je neko smenjen mimo zakona treba da odluče nadležne institucije i dodao da izbori „neće pobeći“ i da će biti raspisani kada i ostali lokalni izbori.

Šef odbornika SNS Aleksandar Jovičić je rekao da bivši predsednik opštine Mladenovac pretio članovima privremenog organa u toj opštini i dodao da se nikakvi izbori niti vlast ne preuzimaju silom već olovkom i voljom građana.

Bivši predsednik opštine Mladenovac: Svakodneno mi prete

Bivši predsednik beogradske opštine Mladenovac Dejan Čokić izjavio je danas da ne postoji pravosnažna presuda protiv njega i demantovao da je učestvovao u paljenju automobila člana privremenog organa te opštine.

On je novinarima ispred Skupštine grada rekao da mu svakodnevno prete da će biti uhapšen ako se bude kandidovao na narednim lokalnim izborima.

– Ja sam išao na poligraf i prošao. Koliko znam ovih dana poligraf je merodovan i voleo bih da pogledaju taj izveštaj – kazao Čokić i dodao da ne postoji presuda protiv njega.

Čokić je najavio da će biti organizovani protesti lokalne opozicije ako se ne raspišu lokalni izbori.

On je kazao da su građani u opštini nezadovoljni, da je u javnim preduzećima u Mladenovcu anarhija i da u Srpskoj naprednoj stranci postoje tri struje.

– Kao građani opštine Mladenovac tražimo svoje građansko pravo da biramo i da budemo birani, a ne da nam postavljaju iz Beograda kao što to rade poslednjih meseci – naveo je on.

Odbornici DS-a u Skupštini grada Beograda zatražili su danas, na početku nove sednice, da se raspišu izbori za gradsku opštinu Mladenovac i naveli da su izbori trebalo da budu raspisani 17. septembra, a da budu održani 16. novembra.

Izvor: www.blic.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here