Home Ostali gradovi Leskovačka opozicija najavljuje ujedinjenje

Leskovačka opozicija najavljuje ujedinjenje

131
0
Nova stranka Leskovac - Srbija izbori
Foto: juznevesti.com

Nakon što je nekoliko opozicionih stranaka održalo sastanak o zajedničkom delovanju, i u Leskovcu se počelo razgovarati o formiranju zajedničkog opozicionog bloka.


Nakon što je nekoliko opozicionih stranaka održalo sastanak o zajedničkom delovanju, i u Leskovcu se počelo razgovarati o formiranju zajedničkog opozicionog bloka.

Demokratska, Nova i Reformistička stranka u Leskovcu uveliko pregovaraju o formiranju zajedničkog opozicionog fronta u ovom gradu, a razgovori su nastavljeni nakon što je prošle subote Nova stranka odbila da potpiše predizborni koalicioni sporazum.

Lokalni lider Nove stranke Bratislav Stamenković kazao je “Južnim vestima” da je u pregovorima došlo do “razmimoilaženja mišljenja”.

,,Nismo uspeli da se dogovorimo oko raspodele kvota i ko bi koliko kandidata na budućoj predizbornoj listi imao. Pregovori su i dalje otvoreni i mi zaista mislimo da je Leskovcu potrebna ujedinjena opozicija’’ – rekao je Stamenković.

Potredsednik Gradskog odbora DS-a i kandidat leskovačkih demokrata za gradonačelnika Saša Stojanović pozvao je Leskovčane i kolege iz opozicije na stvaranje demokratskog fronta za predstojeće lokalne izbore.

Stojanović kaže da je cilj da opozicioni blok pobedi sadašnju koaliciju koju predvodi SNS; foto: JV
On je na konferenciji kazao da je cilj da taj blok pobedi sadašnju vladajuću koaliciju sa Goranom Cvetanovićem (SNS) na čelu.

,,Vreme je da se zaborave sve razlike unutar demokratskog opozicionog fronta, da ovoj vlasti pokažemo kako nismo svi budale i da znamo da su plate i penzije svima smanjene, da ih podsetimo da je u vreme DS-a otvoreno 4.000 radnih mesta, a da je za 3 godine njihove vlasti otvoren jedan kineski tržni centar sa 8 zaposlenih, da ih podsetimo da nisu ispunili ni jedno predizborno obećanje, da nisu nesmenjivi i da svaka diktatura i strahovlada ima samo jedan kraj’’ – kazao je Stojanović.

Dodao je da su razgovori o zajedničkom predizbornom nastupu u toku i da je zasada najizvesnije da će se potpisati sporazum sa Reformističkom strankom.

Podsetimo, i u Nišu je nedavno održan zajednički sastanak opozicionih partija na kome se raspravljalo o nekim programskim načelima i zajedničkom opozicionom delovanju.

Izvor: www.juznevesti.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here