Home Beograd Izbori 2. juna da budu u svim preostalim gradovima i opštinama

Izbori 2. juna da budu u svim preostalim gradovima i opštinama

172
0
glasanje_srbijaizbori_1
Foto: N1/AFP/Andrej Isaković

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) pozdravlja odluku da ponovljeni beogradski izbori budu održani drugog juna, ali ne vidi razlog zašto izbori ne bi bili tog dana i u ostalih 87 gradova i opština.

– Opozicija traži osim beogradskih izbora, ukoliko bude normalnih izbornih uslova, da se 2. juna održe i svi preostali za gradove i opštine, jer je prosta činjenica da dobar deo građana tokom jula ide na odmor i neće moći da iskoristi svoje demokratsko izborno pravo. Takođe, izbornu agoniju za građane i naše društvo treba prekinuti, jer traje još od novembra prošle godine i u junu rešiti pitanje legitimiteta lokalnih samouprava, a ne produžiti je još do kraja leta – izjavio je predsednik POKS, narodni poslanik, Vojislav Mihailović.

 Izgovor da gradonačelnici i predsednici opština neće da podnesu ostavke i skrate sebi mandat za mesec dana, kako bi imali izbore svuda isti dan, ne pije vodu, obzirom da su svi do jednog po prethodnoj direktivi predsednika podnosili ostavke u oktobru prošle godine. Ako su mogli tada, zašto ne bi mogli sada? Jasna je namera vlasti da suprotno zakonu, zloupotrebi sve potencijale državnih resursa u korist što boljeg svog izbornog rezultata u Beogradu, a to je moguće samo ako se održe izbori prvo u glavnom gradu.

– Nedostatak članova u prestonici koji se primoravaju da idu u kampanju od vrata, nadoknađuju članovima van Beograda koji rade u javnim preduzećima i državnoj upravi. Oni tokom radnog vremena, a pod pretnjom otkazom su primorani da rade kampanju za beogradski SNS. Na njih ne bi mogli računati da su izbori i u drugim gradovima u isto vreme. Tu leži suština želje predsednika države da se izbori održe u julu, kako kaže u zakonskim rokovima – dodao je Mihailović.

Izvor: Direktno.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here