Home Vesti Tadić i Jovanović : Izlaz je raspisivanje izbora

Tadić i Jovanović : Izlaz je raspisivanje izbora

137
0
tadic-srbijaizbori2
Foto: Darko Ćirkov

Srbija je u vrtlogu ekonomske, socijalne i političke krize, a Vlada Srbije pokazuje nemoć zbog čega je jedini odgovor na stanje u zemlji raspisivanje izbora, rekli su lideri SDS i LDP-a Boris Tadić i Čedomir Jovanović.

Srbija je u vrtlogu ekonomske, socijalne i političke krize, a Vlada Srbije pokazuje nemoć zbog čega je jedini odgovor na stanje u zemlji raspisivanje izbora, rekli su lideri SDS i LDP-a Boris Tadić i Čedomir Jovanović.

Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović je na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da će nemoć ljudi koji vode zemlju i koji nemaju plan, na čelu sa Srpskom naprednom strankom, produbiti krizu.

– Sa ovakvom vladom ne možemo dočekati redovan termin održavanja lokalnih i pokrajinskih izbora na proleće – naveo je Jovanović.

On je ocenio da na nesigurnost u Srbiji ukazuju, kao odnosi unutar vladajuće koalicije, tako i sve češće koriščenje termina „državni udar“ i „nasilno preuzimanje vlasti“.

Jovanović je kazao da se SDS i LDP zauzimaju za stvaranje saveza onih koji su spremni da preuzmu odgovornost i održavanje izbora u normalnoj i regularnoj atmosferi, kao i za takmičenje programa.

– Zalažemo se za jasnu evropsku orijentaciju, drugačiji odnos prema regionu i drugačiji odnos jednih prema drugima u Srbiji – naveo je on.

Tadić: Aktivirati neopredeljeno biračko telo

Lider Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić istakao je da je nakon najava državnog udara koje su se mogle čuti u medijima „potrebno umiriti javnost i biti faktor stabilnosti“.

– Zemljom se upravlja politikom koja neprekidno kreira vanredno stanje niskog intenziteta, koje može da preraste u vanredno stanje visokog intenziteta – ocenio je on.

Prema njegovim rečima, Aleksandar Vučić i SNS nemaju podršku veću od 50 odsto, kako se često navodi, već oko 23 odsto jer su mnogi neopredeljeni.

– Obraćamo se neopredeljenima i onima koji neće da izađu na izbore – kazao je Tadić i dodao da se mnogo puta desilo da se za tri meseca aktivira takvo biračko telo.

On je poručio da nema „belih listića i neopredeljenih“ jer se tako daje podrška onima za koje ne želite da glasate.

Tadić je ocenio da je u zemlji prisutan strah i da je to situacija u kojoj u Srbiju neće da investiraju ni domaći ni strani investiori, kao i da sa niskim investicijama nije moguć privredni razvoj.

On je ocenio da je u vreme vladavine sadašnje Vlade, Srbija usporena u procesu evropskih integracija.

Tadić je naveo da je u ovom trenutku Srbiji potrebno osam godina da bi postala članica EU.

– Srbija mora voditi izbalansiranu spoljnu politiku. Srbija ne može da bude u asimetričnoj poziciju u odnosu na Brisel. Srbija ne može da bude faktor nepredvidivosti u regionu – kazao je on.

Najavljeno je da će SDS i LDP 15. decmbra održati tribinu u Šapcu, a 23. decembra u Nišu.

Izvor: www.blic.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here