Home Lideri Nenad Popović – Srpska narodna partija

Nenad Popović – Srpska narodna partija

177
0
nenad_popovic_snp_srbijaizbori

Rođen u Tuzli 1966. godine. Osnivač Srpske narodne partije.

Bivši potpredsednik DSS, potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije, i predsednik poslaničke grupe prijateljstva sa Ruskom Federacijom.

Rođen u Tuzli 1966. godine.

Osnivač Srpske narodne partije.

Bivši potpredsednik DSS, potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije, i predsednik poslaničke grupe prijateljstva sa Ruskom Federacijom.

Diplomirao na Mašinskom fakultetu u Beogradu. Magistrirao i doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Moskvi. Predavač na Ekonomskom fakultetu moskovskog državnog Univerziteta Lomonosov.

Vlasnik međunarodne kompanije „ABS Elektro” sa sedištem u Moskvi koja zapošljava preko tri hiljade ljudi. Ova kompanija bavi se proizvodnjom elektroteničke opreme i razvojem naprednih inženjerskih rešenja za elektroenergetiku, brodogradnju, kao i za gasnu, naftnu i rudarsku industriju.

Predsednik Fondacije ”Ruski nekropolj” iz Beograda koja je bila nosilac projekta obnove memorijalnog kompleksa spomenika Ruski Nekropolj na Novom Groblju u Beogradu.
Predsednik počasnog saveta Društva Srpsko-ruskog prijateljstva.

Član Upravnog odbora međunarodnog Fonda Jedinstva pravoslavnih naroda.

Kao potpredsednik Skupštine Srbije bio jedan od glavnih posmatrača izbornog procesa na referendumu o prisajedinjenju Krima Ruskoj Federaciji.

Nosilac više odlikovanja od kojih su najznačajnija:

– Orden Prijateljstva, za poseban doprinos u razvoju ekonomskih i društvenih veza Srbije i Rusije, koji dodeljuje predsednik Ruske Federacije;
– Orden Svetog Save Drugog Stepena, za obnovu i jačanje vere i Crkve u Srbiji, koji dodeljuje Njegova Svetost Patrijarh srpski;
– Orden Svetog Danila Moskovskog, za duhovni preporod Rusije, koji dodeljuje Patrijarh Moskovski i cele Rusije;
-Orden prepodobnog Sergeja Radonješkog, za poseban doprinos razvoju odnosa i zbližavanju pravoslavnih naroda, koji dodeljuje Patrijarh Moskovski i cele Rusije;
-Orden Prepodobnog Serafima Sarovskog, za poseban doprinos oživljavanju manastira, crkava, hramova kao i za crkveno-društveni aktivizam, koji dodeljuje Patrijarh Moskovski i cele Rusije.

Izvor: http://www.srpskanarodnapartija.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here