Home Saopštenja Saopštenje Komunista Subotice i Sente

Saopštenje Komunista Subotice i Sente

176
0
Komunisti Subotice i Sente - Srbija izbori
Foto: komunistisrbije.rs

Komunisti Subotice i Sente izdali su saopštenje za javnost u kojem oštro protestuju zbog otvaranja kancelarije „Jobbik“ u Senti i zahtevaju od MUP-a i Ministarstva pravde da hitno postupe po ustavu i zakonima Republike Srbije. Da li mogu Komunisti Srbije ili SNS ili SVM da otvore kancelarije u Budimpešti, pitaju se Komunisti i zaključuju da je to tamo nezakonito.

,, U višenacionalnoj Senti i Vojvodini otvaranje kancelarije „Jobbik“-a samo povećava tenzije i negativno utiče na međunacionalne odnose. Mađare, ali i građane ma koje druge nacionalnosti, ako su im ugrožena nacionalna i ljudska prava odbraniće komšija, građanska Senta i Srbija na osnovu zakona i ustava Republike Srbije koja svima garantuje jednakost i život dostojan čoveka. Zato ne treba da nas brani „Jobik“, jer nam je dosta iskustava iz Hortijeve okupacije 1941. do 1944. godine.

Nedužne žrtve iz Sente koje su pale u borbi protiv fašizma obavezuju nas da učinimo sve da se to mučno vreme i teror nad građanima nikad više ne ponovi. Nezadovoljni smo što ni opštinska vlast u Senti nije digla oštrije glas protiv ovakve nezakonite radnje i sprečila to. Bilo bi bolje takođe da i Ištvan Pastor, umesto obraćanja medijima, prijavi ovaj protivustavan čin nadležnim organima države. Na kancelariji ne piše da su oni u Srbiji, već u „Délvidék“-u („Južni kraj“, naziv za ove krajeve u doba velike Mađarske). Nama je ta poruka jasna – kome nije?“, navodi se na kraju saopštenja.

Izvor: http://www.yueco.rs/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here