Home Kraljevo POČELA AKCIJA DEMOKRATSKE STRANKE “OD VRATA DO VRATA”

POČELA AKCIJA DEMOKRATSKE STRANKE “OD VRATA DO VRATA”

195
0
Kraljevo, Bojan Pajtić - Srbija izbori
Foto: Kraljevo online

Kraljevo – Izjavom “Vučić se u protekle tri godine zaduživao 102 evra u sekundi”, lider Demokratske stranke Bojan Pajtić, danas u Kraljevu krenuo sa kampanjom “Od vrata do vrata”.

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić danas je u Kraljevu započeo kampanju svoje stranke “Od vrata do vrata” uz reči da se Vučić u protekle tri godine zaduživao 102 evra u sekundi, a da ministar finansija Dušan Vujović želi da proda „Telekom“ da bi se refinansirali nepovoljni krediti.

“Sadašnja vlast zatekla 15 milijardi evra javnog dug Srbije, a on je sada narastao na 26 milijardi evra”, rekao je Pajtić i dodao “Poslednje tri godine slušamo Vladu Srbije o nepovoljnim kreditima i njihovu tezu kako se uzimaju novi krediti da bi se refinansirali stari, pod boljim uslovima. Ako imate kredit od 100 dinara i zamenite drugim pod povoljnijim uslovima, vama je osnovica opet 100 dinara”.

“Aleksandar Vučić je već u svom prvom mandatu zadužio Srbiju više nego svi ostali premijeri zajedno. On se u protekle tri godine zaduživao 102 evra u sekundi. Kroz ta zaduživanja se pokrivaju rupe nesposobnosti ove vlasti i prikriva nepostojanje investicija”, naglasio je u Kraljevu, Bojan Pajtić, predsednik Demokratske stranke i dodao da je životni standard građana Srbije daleko niži nego što je bio, uzimajući u obzir da je cena litra ulja pre samo godinu dana bila 100 dinara, a sada je 140, ili kilogram šećera 50, a sada 75 dinara.

“Zato počinjemo, i to odavde iz Kraljeva, kampanju „Od vrata do vrata“, kako bi smo obišli sve sredine u Srbiji i neposredno razgovarali sa građanima”, poručio je Pajtić.

Kraljevo, Bojan Pajtić - Srbija izbori

Najava ministarke Kori Udovički da će naredne godine biti smanjena davanja iz republičkog budžeta u budžete opština i gradova u unutrašnjosti Srbije mora da zabrine Kraljevo, kažu u Demokratskoj stranci. “Zaključak je veoma jasan, Kragujevac, Kruševac, Kraljevo, treba da finansiraju Beograd na vodi. Odavde iz Kraljeva jasno poručujemo da Kraljevo i centralna Srbija neće finansirati Beograd na vodi”, rekao je Milan Vučetić, odbornik DS u skupštini grada Kraljeva.

Uz predsednika Demokratske stranke u Kraljevu su danas bili i šefica poslaničke grupe DS u skupštini Srbije Nataša Vučković, poslanice Gordana Čomić i Aleksandra Jekov, Dragan Šutanovac, Branislav Kuzmanović i drugi.

LJBL

Izvor: www.kraljevo.biz

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here