Home Vesti Zoran Živković : Prostor za zloupotrebe u Predlogu zakona o ozakonjenju objekata

Zoran Živković : Prostor za zloupotrebe u Predlogu zakona o ozakonjenju objekata

131
0
Zoran Živković - Srbija izbori 2016
Foto: novastranka.rs

Narodni poslanik i predsednik Nove stranke Zoran Živković, komentarišući Predlog zakona o ozakonjenju objekata, ocenio je da je to pomak u odnosu na ranija rešenja, ali da je njime ipak ostavljen prostor za zloupotrebu.

– U odnosu na ranija zakonska rešenja, ovo jeste pomak. Ali, tek prihvatanjem amandmana koje smo mi, poslanici Nove stranke, predložili, to može postati zakon koji će dobrim delom rešiti problem nelegalne gradnje u Srbiji – rekao je Živković.

On je ocenio da predloženi zakon zapravo predstavlja „verifikaciju stanja na terenu, uz izvesne ograde“:
– Te ograde se odnose na to da ne može baš svuda da se gradi, odnosno da jedan deo nelegalnih objekata mora biti porušen. To su objekti koji su građeni u zaštićenim zonama i na zemljištu koje nije pogodno za gradnju.

Predsednik NOVE upozorio je i da predloženi zakon članom 5 ostavlja prostor za zloupotrebu, jer se njime predviđa „da se nekakvim procenama ipak može utvrditi da ono što je izgrađeno na klizištu, može tu i da ostane“.

-Takođe, staralac javnog dobra može nekome ko je već izgradio objekat u zaštićenim zonama, da dozvoli, zbog nekog javnog dobra, da objekat zadrži. To se zove stav za porodicu Nikolić – zaključio je Živković.

Izvor: www.novastranka.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here