Home Vesti Vučić: Dodatne mere bezbednosti, mudra i odgovorna politika

Vučić: Dodatne mere bezbednosti, mudra i odgovorna politika

194
0
Aleksandar Vučić - Srbija izbori 2016
Foto: Tanjug/ Oksana Toskić

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija posle terorističkih napada u Parizu preduzela dodatne mere bezbednosti, da neće menjati dosadaššnju, mudru i odgovornu politiku, te da će se pratiti situacija na terenu i adekvatno reagovati.

„To je najbolja zaštita od svakog neodgovornog poteza, iako na to ne možete stoprocentno da utičete nikad“, rekao je Vučić novinarima pre početka Konferencije povodom Međunarodnog dana tolerancije „Srbija na putu ravnopravnosti i tolerancije: iskustva Poverenika za zaštitu ravnopravnosti“.Rekao je da je ponosan na to što u Srbiji niko nije napadao građane muslimanske veroispovesti, njihove radnje, pekare, te da bi to, ukoliko se dogodi, bilo oštro sankcionisano.

„Srbija je uspela da obezbedi mir i bezbednost“, rekao je Vučić.

Upitan kakva je bezbednosna situacija, budući da je jedan od terorista u Parizu prošao i kroz Srbiju na migrantskoj ruti, Vučić je rekao da je kroz Srbiju prošlo 490.000 migranata.

Neki od terorista su iz Pariza, rekao je Vučić i upitao da li to znači da više niko ne treba da ide u taj grad.

„Lek i najbolja odbrana za sve nas je da, umesto pumpanja mišića i hvalisanja kako smo na sve spremni, sebe zaštitimo od njihove mržnje, a njih od svoje i šaljemo poruke mira“, rekao je Vučić.

„Našša politika do sada nam nije pravila probleme i nećemo je menjati, ali ćemo umeti da zašštitimo svoje nacionalne interese“, rekao je premijer i dodao: „Pratićemo situaciju na terenu i reagovati u skladu sa onim ššto se događa“, zaključio je predsednik Vlade.

Premijer je istakao da ne vidi ni zašto bi Srbija menjala odnos prema izbeglicama koji prolaze kroz Srbiju, te da će nastaviti da se prema njima ponaša na human i normalan način.

Aleksandar Vučić - Srbija izbori 2016

„Šta sada, je l’ treba da se zbog jednog psihopate iživljavamo nad svima – jel bi neko bio zadovoljan da sada uzmemo da tučemo decu – ne razumem šta je smisao“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa izbegličkom krizom, a posle događaja u Parizu.

On je ukazao da „cela Evropa ide udesno“, da je u samo dve zemlje levica na vlasti i da ona gotovo da nestaje.

Kako je dodao, Srbija će po pitanju izbegličke krize reagovati u slučaju da Nemačka i Austrija zatvore svoje granice i podvukao da ne vidi pre toga zašto bi menjali odnos prema izbeglicama.

„Ali što bi mi menjali svoju politiku, ta politika nije pokazala po tom pitanju nikakve manjkavosti, nikakve probleme nije prouzrokovala… ali ćemo u svakom trenutku znati da zaštitimo nacionalne i državne interese u skladu sa dogovorima koje smo imali sa Borisovom i Pontom u Sofiji“, rekao je Vučić.

Izvor: www.rts.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here