Home Vesti „Važno unaprediti saradnju Srbije i Finske“

„Važno unaprediti saradnju Srbije i Finske“

166
0
Jadranka Joksimović - Srbija izbori 2016
Foto: novosti.rs

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala sa ambasadorom Finske Pertijem Ikonenom o nastavku saradnje u procesu evropskih integracija između dve države.

Sagovornici su ocenili da je važno zajednički raditi na unapređenju bilateralne saradnje između Srbije i Finske, kao i da oblast evropskih integracija zauzima značajno mesto u tom procesu.

Komentarišući godišnji Izveštaj o napretku Srbije ka članstvu u EU, sagovornici su se saglasili da je on pozitivan i da pokazuje značajan napredak Srbije u gotovo svim oblastima.

Govoreći o pristupu EU procesu proširenja, Joksimovićeva je ukazala na važnost sagledavanja individualnog učinka i ostvarenog napretka kandidata u procesu pristupanja.

Joksimović je, takođe, izrazila očekivanja da će nakon pozitivnog Izveštaja o napretku Srbija otvoriti prva pregovaračka poglavlja do kraja godine.

Ministarka i ambasador razmenili su mišljenja o mogućnostima formalizacije saradnje i daljeg unapređenja stručne podrške Finske administracije Srbiji u procesu evropskih integracija.

Izvor: www.rts.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here