Home Vesti Dačić razgovarao s ambasadorima Nemačke i Italije

Dačić razgovarao s ambasadorima Nemačke i Italije

184
0
Dačić sa ambasadorima - Srbija izbori 2016
Foto: rts.rs

Ambasadori Italije i Nemačke, Đuzepe Manco i Aksel Ditman pozvali su ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića na konferenciju ministara spoljnih poslova Jugoistočne Evrope

Ambasadori Italije i Nemačke, Đuzepe Manco i Aksel Ditman pozvali su ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića na konferenciju ministara spoljnih poslova Jugoistočne Evrope u Berlinu u organizaciji Aspen instituta Nemačke i zemalja partnera, što je ove godine Italija.

Dačić i ambasadori Italije i Nemačke razgovarali su i o evrointegracijama Srbije, migrantskoj krizi i pripremama predstojećeg Ministarskog sastanka OEBS-a, u decembru u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Na sastanku je izraženo očekivanje da će polovinom decembra biti održana Druga međuvladina konferencija na kojoj će biti otvorena prva pregovaračka poglavlja, a ocenjeno je da je Srbija u dosadašnjem postupanju bila kredibilan partner EU kada je reč o migrantskoj krizi.

Dačić je obavestio ambasadore da su pripreme za Ministarski sastanak OEBS-a u završnoj fazi i da se očekuje učešće predstavnika 57 zemalja članica, mediteranskih i azijskih partnera i brojnih međunarodnih organizacija.

Ambasadori su Dačiću uručili pozivno pismo ministra spoljnih poslova Nemačke i Italije, Frank-Valtera Štajnmajera i Paola Đentilonija, za učešće na sedmoj godišnjoj konferenciji ministara inostranih poslova Jugoistočne Evrope koja će se održati 24. novembra u Berlinu.

Cilj konferencije je da omogući visokim zvanicama iz Jugoistočne Evrope, EU i SAD da razmotre pitanja u vezi s izbegličkom krizom, pomirenjem u regionu, modernizacijom i ekonomskim prosperitetom i utvrde načine za uspostavljanje bliže regionalne saradnje i za dalje intenziviranje integracija u evropske i evroatlantske strukture.

Izvor: www.rts.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here