Home Vesti Nikolić se upisao u Knjigu žalosti

Nikolić se upisao u Knjigu žalosti

177
0
Tomislav Nikolić - Srbija izbori 2016
Foto: b92.net/Tanjug

Predsdenik Srbije Tomislav Nikolić upisao se u knjigu žalosti u ambasadi Francuske i poručio da napadi u toj zemlji nisu samo francuska već i svetska tragedija.

Predsdenik Srbije Tomislav Nikolić upisao se u knjigu žalosti u ambasadi Francuske i poručio da napadi u toj zemlji nisu samo francuska već i svetska tragedija.

Predsedik je u knjigu upisao: „Francuski narod nije usamljen u svom bolu za nevinim životima. Srpski narod i svi gradjani Srbije oplakuju nevino stradale, neka im je laka zemlja. Uvek možete da računate na svaku vrstu naše pomoći kako bi ovo zlo nestalo. T. Nikolić“.

Nikolić je nakon upisivanja u Knjigu žalosti rekao novinarima da je došlo vreme za akciju celog sveta da se zlo terorizma iskoreni.

„Ti ljudi su mogli da budu mesec dana gladni u Parizu, ali nisu mogli da izdrže teroristički napad. Nije više ekonomija najvažnija, već sačuvati živote građana, jer nam se to zlo razvilo“, rekao je Nikolić.

Navodeći da su pojedini napadači „koristili nevine ljude koji beže i traže spas za sebe i decu, da lakše stignu do zemalja koje žele da napadnu i ugroze“, Nikolić je upozorio da svetska zajednica prema terorističkoj organizaciji ne sme da ima milosti.

„To je borba do kraja, zlo mora da nestane“, rekao je Nikolić i poručio da je Srbija potpuno spremna da, u skladu sa skromnim mogućnostima, pruži svu moguću pomoć da se konačno napravi akcija koja će dovesti do toga da se uspostavi mir.

„Akciju koja će dovesti do toga da možemo mirno da pošaljemo decu na ulicu, na bilo koji događaj, u školu, na posao i da ne strahujemo da li će da se vrate“, rekao je predsenik.

On je dodao da Srbija obučava Vojsku za učešće u mirovnim operacijama da sigurno, ukoliko bi UN proširile mandat snaga koje čuvaju mir, ne bi ostala po strani, već bi svoje najobučenije pripadnike VS uključila u akciju koja bi donela mir i uništila to zlo.

Na pitanje da li su građani Srbije bezbedni, Nikolić je rekao da nemaju razloga za strah, ali da „nemaju razloga da kažu da to nikad neće da se desi u Srbiji“.

„Ako to može da se desi u velikim državama, koje prate sve koji su registrovani kao potencijalni izvori nesreće, onda i Srbija uvek može da računa na to“, rekao je Nikolić.

On je naglasio da ne smemo da se zavaramo time da se nikada nikome nismo zamerili, jer u napadima nema pravila.

„Zato treba da budemo spremni. Da građani mirno žive, ali da svi koje su oni ovlastili da brinu o njihovoj bezbednosti danas rade više nego ikada“, poručio je Nikolić.

Ambasadorka Francuske Kristin Moro zahvalila je predsedniku Srbije što je sa danas došao u ambasadu i upisao se u Knjigu žaslosti.

„To je veliki gest i čin prijateljstva i solidarnosti Srbije i predsednika sa Francuskom i francuskim narodom“, rekla je Moro.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here