Home Vesti Pokret socijalista: Lažna briga DS i LSV o paorima

Pokret socijalista: Lažna briga DS i LSV o paorima

137
0
Aleksandar Vulin - Srbija izbori 2016
Foto: novosti.rs

Pokrajinski odbor Pokreta socijalista pozvao je Demokratsku stranku i Ligu socijaldemokrata Vojvodine da prekinu sa lažnom brigom o vojvođanskim zemljoradnicima. PS navodeći da demokrate u Vojvodini od 2000. do 2012. ništa nisu učinile za vojvođanski agrar, osim što su ga opljačkali i opustošili.

„Recite, zašto je pre vašeg dolaska na vlast u Vojvodini poslovalo 106 poljoprivrednih dobara i 36 kombinata, da bi posle vaše kriminalne agrarne politike i pljačkaške privatizacije, najveći deo njih propao i završio sa katancem na kapiji“, navodi u saopštenju Pokrajinski odbor Pokreta socijalista.

Povodom zahteva za povlačenje izmena i dopuna Zakona o poljoprivrednom zemljištu koje je nedavno usvojila Vlada Srbije i kojim se uvodi mogućnost prodaje državnog poljoprivrednog zemljišta i davanje u zakup na 30 godina, Pokret socijalista u Vojvodini je pozvao demokrate da odgovore vojvođanskim paorima zašto je tokom njihove vladavine desetine hiljada hektara najkvalitetnije vojvođanske oranice završilo u rukama nekoliko njima bliskih pojedinaca.

„Tada, kada ste imali razloga da dignete glas i da sprečite da vojvođanska poljoprivreda bude opljačkana i uništena, vi ste ćutali i pomagali raznim tajkunima da se obogate, bogateći se i sami. Zato, što ste izdali vojvođanske paore, zato što ste uvek gledali samo svoj interes, danas vašim lažima više niko ne veruje“, poručio je Pokrajinski odbor Pokreta socijalista.

Izvor: www.rts.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here