Home Vesti DS: SNS godinu dana obećava program za Vojvodinu

DS: SNS godinu dana obećava program za Vojvodinu

162
0
Demokratska stranka - Srbija izbori 2016
Foto: pravda.rs

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Miroslav Vasin izjavio je da Srpska napredna stranka više od godinu dana obećava da će predstaviti svoj program za Vojvodinu, što se nije desilo.

„Podsećamo da je SNS već skoro četiri godine na vlasti u Srbiji i da je imala prilike da ovo pitanje pokrene, ali joj to nije padalo na pamet. Markentiške priče ministra finansija Dušana Vujovića o tome da će njegovo ministarstvo predložiti način finansiranja Vojvodine u skladu sa Ustavom pale su u vodu, kao i mnoga druga obećanja SNS“, rekao je Vasin, a saopštio DS.

Vasin je dodao da bi potpredsednik SNS-a Goran Knežević, umesto što obećava da će ta stranka kad dođe na vlast u Vojvodini rešiti njeno finansiranje, trebalo da odgovori na pitanje zašto su poslanici SNS-a u Skupštini Vojvodine glasali za smanjenje njenih nadležnosti, za ukidanje „Elektrovojvodine“, protiv osnivanja VANUK-a i protiv mogućnosti da mladi polažu prijemne ispite na svojim maternjim jezicima.

„Ponašanje poslanika iz SNS-a, politička prošlost njenih čelnika i nepostojanje programa SNS-a za Vojvodinu daju za pravo svima onima koji strepe od dolaska SNS na vlast u Pokrajini. Srećom, do toga neće doći“, naveo je Vasin.

Kako je istakao, najveći poraz SNS će doživeti na proleće, kada budu raspisani zbori, jer će joj građani Vojvodine pokazati da ih ne interesuje „koncepcija centralizma“ i da žele „koncept autonomije i multietičnosti Vojvodine, kao lokomotive Srbije na njenom evropskom putu“.

Izvor: www.rts.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here