Home Vesti Konferencija u Srebrenici, Srbija će izdvojiti pet miliona evra

Konferencija u Srebrenici, Srbija će izdvojiti pet miliona evra

172
0
acicvu-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Vlada Srbije donela je odluku da izdvoji pet milion evra za Srebrenicu, rekao je premijer Aleksandar Vučić na Investiciono-razvojnoj konferenciji „Srebrenica 2015“. Na konferenciji lideri i poslovni ljudi regiona razmatraju mogućnosti investiranja u razvoj različitih oblasti u tom gradu.

Vučić je rekao da će dva miliona evra biti već u ponedeljak na računu opštine Srebrenica.

Aleksandar Vučić se obraća na konferenciji u Srebrenici
Kako je dodao, preostala tri miliona evra Srbija će dati kroz projekte koji će biti odabrani na osnovu potreba Srebrenice, a biće formiran tim koji će raditi na realizaciji tih projekata.

„Ono što kažemo to i ispunimo“, naglasio je premijer Srbije koji je podvukao da je novac spreman.

„“Srbija gleda u budućnost i mi Srbi želimo najbolje odnose sa Bošnjacima, da gradimo najbolju budućnost, da narednih stotinu godina provedemo u miru, da svima bude bolje, da živimo bolje. Ovo je za nas mali doprinos takvoj zajedničkoj budućnosti i uveren sam da će uvek biti više razloga za radost, sreću i život i da ćemo mnogo više misliti na to, a da nikada nećemo zaboraviti i da ćemo uvek umeti da osudimo ono što je u prošlosti bilo loše”“, rekao je Vučić.

Kako je objasnio, Srbija je u 2015. godini štedela i ostvarila dobre rezultate, i zajedno sa Republikom Srpskom i Bosnom i Hercegovinom želi da oformi zajednički tim koji će raditi na važnim objektima.

„“Naše kompanije, vaše lokalne kompanije, da rade projekte u visini od tri miliona evra. Taj novac je spreman. Projekte koje imate, želite da uložite u škole, domove zdravlja, imate puteve u koje treba da se uloži… mi smo spremni i taj novac vam stoji na raspolaganju”“, rekao je Vučić

On je dodao da svi Srebreničani, bez obzira da li su Bošnjaci ili Srbi, mogu da računaju na više novca i bolji život.

„“Uveren sam da ćete naći način kako da uložite novac u budućnost, a na našu podršku uvek možete da računate“”, rekao je Vučić.

On je istakao da su u Srebrenici na današnjem forumu privrednici iz Srbije koji su zainteresovani za poslovne investicije u BiH.

““Srbija je ono malo što je mogla da uradi uradila istinski, punog srca, i mi želimo dobre, iskrene i bratske odnose sa Srebrenicom, kao što Srbi žele sa Bošnjacima“”, zaključio je Vučić.

Dodik: Svi žele razvijeniju Srebrenicu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je razvoj RS ključni faktor svih aktivnosti njene vlade, da svi žele da vide razvijeniju Srebrenicu i da će uložiti sve napore da u toj opštini bude što više investicija.

“Država ne može da pravi fabrike, ali može da obezbedi uslove i stimulativne mere”, poručio je Dodik u braćanju na forumu.

On je podsetio da je Vlada RS uvek ulagala u Srebrenicu koju ne izdvaja od ostalog dela RS.

“Vlasti RS će u narednom periodu, u naredne dve budžetske godine, opštini Srebrenica dati po 500.000 konvertibilnih maraka”, poručio je Dodik.

Izvor: www.rts.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here