Home Lideri Nenad Čanak – Liga socijaldemokrata Vojvodine

Nenad Čanak – Liga socijaldemokrata Vojvodine

163
0

Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, rođen je 2. novembra 1959. godine u Pančevu. Gimnaziju „Jovan Jovanović Zmaj’ i Srednju muzičku školu „Isidor Bajić“ završio je u Novom Sadu, kao i Ekonomski fakultet.
Specijalizovao se za mikroračunarske mreže i globalni marketing.

Radio je u Naftagas prometu, u oblasti spoljne trgovine, krajem osamdesetih godina dvadesetog veka. Posle toga, početkom devedesetih, kratko je radio u YUTEL-u kao direktor marketinga. Po pozivu, držao je predavanja na univerzitetima Yale, Kent, Columbia University i mnogim drugim.Na parlamentarnim izborima 1997. godine izabran je za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Bio je i poslanik u Veću republika Skupštine Savezne Republike Jugoslavije i Državne zajednice Srbije i Crne Gore.

U periodu od 2000. do 2007 je bio poslanik u Skupštini AP Vojvodine, a od 2000 do 2004. godine i predsednik Skupštine AP Vojvodine. Posle izbora u januaru 2007. godine izabran za poslanika Narodne skupštine Republike Srbije. Bio je šef poslaničke grupe ,,Vojvođanski poslanici’ i član Odbora za ustavna pitanja.

Za poslanika u republičkom parlamentu je izabran i 2008. kao i 2012.godine.
Predsednik je poslaničke grupe LSV u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Od 2009. do 2012 je bio predsednik Nacionalnog saveta za decentralizaciju Vlade Republike Srbije.
Predsednik je Lige socijaldemokrata Vojvodine od njenog osnivanja, 14. jula 1990. godine i
bio je biran za predsednika na svim izbornim kongresima LSV (1994., 1997., 2001. i 2008. godine). Nije bio član ni jedne druge političke organizacije.
Ima sina Milana.

Izvor: www.lsv.org.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here