Home Lideri Boško Obradović – Srpski pokret DVERI

Boško Obradović – Srpski pokret DVERI

175
0
Boško Obradović - Srbija izbori 2016
Foto: Glas zapadne Srbije

Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine. Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005. Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri,

Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.

Na Vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za Republički parlament Pokreta Dveri.

Bavi se publicistikom i napisao je preko 150 različitih tekstova u crkvenoj i nacionalnoj štampi, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.

Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014)

Otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Stalno je zaposlen i radi u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu urednika izdanja.

Na Osnivačkom Saboru Srpskog Pokreta Dveri, održanom 27.06.2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za Predsednika konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.

Novoizabrani Predsednik imenovao je Prelazno veće, zaduženo da sa njime upravlja Srpskim Pokretom Dveri i pripremi održavanje Izborne Skupštine, koja će održati nakon dobijanja registracije političke organizacije od nadležnog Ministarstva. Predsednik je imenovao i vršioce dužnosti stručnih službi neophodnih za rad Dveri u prelaznom periodu.

Izvor: www.dverisrpske.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here