Home Lideri Čedomir Jovanović

Čedomir Jovanović

156
0
srbijaizbori.com

Predsednik Liberalno demokratske partije

Rođen je 13. aprila 1971. godine u Beogradu.

Predsednik Liberalno demokratske partije

Rođen je 13. aprila 1971. godine u Beogradu.

Obrazovanje: Osnovnu i Treću ekonomsku školu u Beogradu, gde je diplomirao na odseku za dramaturgiju Fakulteta dramskih umetnosti. Govori engleski jezik.
Poslovna karijera: Tokom godina studija radio je kao novinar za beogradske redakcije, agencije, kao i radio i TV stanice.

Politička karijera: Široj javnosti postaje poznat 1997. godine, kao jedan od lidera studenskog protesta. Iste godine osniva Studenski politički klub, kojim teži da podrži bojkot republičkih izbora. Demokratskoj stranci pristupa 1998. godine.

Učestvovao u izbornim kampanjama u septembru i decembru 2000. godine. Tokom kampanje nalazio se na mestu šefa Izbornog štaba Demokratske stranke i Demokratske opozicije Srbije.

Na republičkim izborima decembra 2000. godine, izabran je za poslanika u Skupštini Srbije. Za potpresednika DS izabran je 2001. godine.

Od 2001. do 2003. godine nalazi se na fukciji šefa poslanicke grupe DOS-Reforma Srbije. Time ulazi u istoriju Srbije, kao najmlađi političar na toj funkciji.

U Vladi Republike Srbije, formiranoj 18. marta 2001.godine, nakon atentata na premijera Zorana Đinđića, postaje potpresednik Vlade Republike Srbije, zadužen za evropske integracije i koordinaciju reformi. Od osnivanja Liberalno demokratske partije, 05.novembra 2005. godine, predsednik je stranke i poslanicke grupe LDP u Skupštini Srbije, kao i parlamentarnog Odbora za zaštitu životne sredine.

2008. godine se kandiduje za presednika Srbije i na izborima zauzima peto mesto sa 5,34 procenata osvojenih glasova.
Porodica: Oženjen je Jelenom, sa kojim ima decu Mihajla Lajfa, Janu Hart, Zoru Fejt i Anđeliju Fej.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here