Home Beograd Nova opoziciona koalicija: Koja će biti ključna reč u njenom nazivu

Nova opoziciona koalicija: Koja će biti ključna reč u njenom nazivu

39
0
Foto: N1

Izborni savez koji će formirati šest stranaka članica dosadašnje koalicije „Srbija protiv nasilja“ nastupiće na lokalnim izborima 2. juna pod novim imenom, potvrđeno je za N1.

„Definitivno se nećemo zvati ‘Srbija protiv nasilja‘ jer to ne bi bilo u redu, a ni pametno. Zasad se razmatraju dve-tri varijante, a u ponedeljak u 10 časova saopštićemo konačnu odluku o tome pod kojim imenom ćemo nastupiti na predstojećim izborima“, rekao je za N1 lider jedne od stranaka koja će činiti buduću koaliciju.

Kako N1 nezvanično saznaje, ključna reč u nazivu nove koalicije gotovo sigurno biće „borba“.

„U nazivima izbornih lista koalicije najverovatnije će biti i imena gradova i opština u kojima će 2. juna biti održani lokalni izbori. Savez je otvoren i za druge stranke i pokrete, o tome se razgovara, a u toku naredne nedelje ćemo finalizovati dogovor“, istakao je sagovornik N1.

Podsetimo, stranke okupljene u koaliciji „Srbija protiv nasilja“ glasale su na sastanku koji je održan u petak o tome da li će 2. juna izaći na beogradske izbore. Predlog o izlasku na izbore podržalo je pet stranaka – Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front, Ekološki ustanak, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije, protiv su bili Stranka slobode i pravde, Srbija Centar i Zajedno, dok je Demokratska stranka glasala protiv izlaska, ali su njeni predstavnici najavili da će ta partija podržati odluku većine.

Izvor: N1 

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here