Home Beograd Jovanović : Nema kompromisa povodom farse od izbora

Jovanović : Nema kompromisa povodom farse od izbora

19
0
DSS: Decenijske garancije u borbi protiv korupcije
Foto: http://rs.n1info.com

Lider Nove demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović rekao je da je potpuno jasno da sa aktuelnim režimom ne može biti kompromisa povodom predstojeće „farse od izbora“ zakazane za 2. jun u Beogradu, jer, kako je naveo, vlast nije pokazala spremnost za stvaranje elementarnih uslova za fer i poštene izbore.

Jovanović je u pisanoj izjavi naveo da je režim, sasvim suprotno, „i dalje nastavio, i verovatno pojačao, praksu migracije birača u šta je cela Srbija mogla da se uveri sa slučajem Male Krsne“.

Kako je rekao, opozicija u Srbiji, iako je blagovremeno zahtevala od vlasti razgovore o izbornim uslovima, pristala je čak da o njima razgovara i nakon raspisivanja izbora što je „samo po sebi nezabeležen slučaj“.

„Danas, na 40 dana od održavanja farse od izbora – i nezavisno od činjenice da je apsolutno kasno da se išta promeni na bolje – svaki dalji razgovor bi predstavljao čisto poniženje. Jedino što preostalo vreme dopušta jeste da svako donese odluku – da li će braniti demokratiju i slobodu u Srbiji ili će se, svesno ili ne, svrstati uz režim Aleksandra Vučića i njegove stranačke mašinerije koji direktno ugrožavaju i slobodu i demokratiju“, kazao je on.

Jovanović je kazao i da su u Novoj DSS uvereni da srpsko društvo ima snage, energije i volje da se uhvati u koštac sa problemima i da se konačno reši jedne takve „autokratske, korumpirane, antinarodne i antidržavne, i neretko, krajnje primitivne vlasti“.

 

Izvor: N1 

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here